Neerslag in aanpassen

volgende
mm per uur

Weerslag mededeling

Hoe is de actuele radar in Europa? Europa in breedbeeld!
Zonbeelden? De actuele zonbeelden van Europa!

regen

zon & wolken

Radar Europa

Delen

Weerfoto's

#luiten, #klmopen, #weerslag, #rotterdam, #holland, #weerslag,

Weersverwachting Nederland van 26 januari 2020

Nevel en mist, overdag in het zuiden af en toe zon

In het hele land is het bewolkt en nevelig. In het zuiden en midden komt ook mist voor. De mist breidt zich in de loop van de nacht naar het noorden uit, terwijl de mist in het zuiden op veel plaatsen verdwijnt. De minimumtemperatuur ligt rond 1°C. In het zuidoosten tijdens opklaringen rond 0°C. In het noorden en oosten is de wind zuid en is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. In de zuidelijke helft van het land is de wind oost tot zuidoost en is eveneens zwak tot matig. In de loop van de nacht wordt de wind overal zuid tot zuidoost.

De ochtend begint grijs met nevel en lokaal mist. In de loop van de dag zullen de nevel en mist geleidelijk gaan verdwijnen, maar het blijft op veel plaatsen bewolkt. Alleen in het zuiden komt de zon af en toe te voorschijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 6°C onder de bewolking in de noordwestelijke helft van het land tot lokaal 9°C in het zuidoosten wanneer de zon doorbreekt. De zuidelijke wind neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, in de loop van de avond mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vanavond en in de nacht naar maandag is het bewolkt en een gebied met regen trekt van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur van ca. 6°C wordt rond middernacht bereikt. In de loop van de nacht loopt de temperatuur geleidelijk wat op. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig, 6 Bft.

Maandag is er veel bewolking en in de ochtend valt plaatselijk lichte regen. In Limburg gaat het in de middag enige tijd regenen. Elders is er in de tweede helft van de middag en in het begin van de avond kans op een bui. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de tweede helft van de middag neemt de wind af.
(Bron: Weerslag/KNMI)

Verwachte neerslag en zon komende 14 dagen (de pluim)

Regenverwachting Zonverwachting

Het weer nu image description

Gem. ℃ Max. ℃ Min. ℃
2,2 7,1 0,9
Max. wind
30km/h (4Bft)

Temperatuur
Windkracht
Windstoten
Zicht
Waarschuwingen

Bekijk alle actuele weerstation waarnemingen.

Landelijke verwachting komende 6 dagen.

ma 27 jan 2020 di 28 jan 2020 wo 29 jan 2020
image description image description image description
Max℃ 8 5/6 6/7
Min℃ 6 3/4 2/3
do 30 jan 2020 vr 31 jan 2020 za 1 feb 2020
image description image description image description
7/10 10/11 9/11
2/4 1/7 6/9