Neerslag in aanpassen

volgende
mm per uur

Weerslag mededeling

Hoe is de actuele radar in Europa? Europa in breedbeeld!
Zonbeelden? De actuele zonbeelden van Europa!

Webcams dichtbij

regen

zon & wolken

Radar Europa

Delen

Weerfoto's

#luiten, #klmopen, #weerslag, #rotterdam, #holland, #weerslag,

Wijzigingen(b)log van weerslag!

Op deze pagina houden we de belangrijkste wijzigingen bij die op weerslag.nl en weerslag.be plaatsvinden. Vragen of opmerkingen stel ze via onze contactpagina.

Zomer op komst: bredere plaatje via Europa satelliet en radar

maandag 16 maart 2018

De lente en zomer is op komst. Dat betekent weer meer naar buiten. Niet alleen de radar is dan van belang maar ook of de zon schijnt. Wil je het bredere plaatje zien wat er naar Nederland komt, raadpleeg dan onze verbeterde EU satelliet en radarbeeld.

Verbeterd is dat de 5 minuten beelden nu doorlopen (op een tijdelijke onderbreking 1x per maand na ivm onderhoud aan de satelliet). Daarnaast is de filtering aangescherpt waardoor het beeld mooier en duidelijker overkomt. Probeer het zelf eens uit: satelliet en radar Europa.
Tot slot hebben we een 2e onweermeting toegevoegd. Zodat als er 1 uitvalt de 2e het overneemt. Dit geeft geen beter beeld maar wel meer stabiliteit bij technische problemen.
Weerslag: Elke dag beter weer!

Uitbreiding sneeuwdekking Europa

maandag 15 januari 2018

Uiteraard gaan we in 2018 ook gewoon verder met het verder aanscherpen van onze content. We starten met de Europese radar. Jullie waren al van ons gewend dat we een Europa radar hebben inclusief bliksem. Ook de Europese radar inclusief satelliet is een produkt dat we al geruime tijd aanbieden. Voor sneeuwliefhebbers is het sinds 2 jaar al mogelijk de actuele sneeuwval te volgen. Vandaag hebben we daar een verbetering aangebracht voor Scandinavie!

We hadden al een dekking, maar in bepaalde delen van Noorwegen en de grens met Zweden was de radardekking en de weerstations onvoldoende. We hebben dit aangepast. Dat betekent dat er meer radar stations zijn (gecombineerd met satelliet ook), maar ook meer grondstations waardoor de waarneming beter is en daarmee of het sneeuwt, regent, of natte sneeuw is.

Ook in 2018: elke dag beter weer! Ook in Europa en ook wat betreft sneeuw!

Belangrijke app verbetering iOS10.

maandag 27 november 2017

Afgelopen week hebben we een belangrijke verbetering voor iOS 10 gebruikers live gezet. Onder iOS10 kwam het soms voor dat de achtergrondkaart de iOS app niet goed laadde.

Vooral bij de eerste keer opstarten van de app kwam dit probleem voor. Na langdurig zoeken is het probleem ontdekt en verholpen. Inmiddels zouden alle iOS gebruikers de update moeten hebben en het probleem daarmee tot het verleden behoren.

iOS 10 gebruikers en Apple bedankt!

Elke dag beter weer! Ook op app gebied!

Beveiligde verbinding....

maandag 20 november 2017

Sinds enige tijd is het mogelijk om beveiligde verbindingen op te zetten in een browser tussen de bezoeker en de aanbieder. Het voordeel is dat alle data die wordt uitgewisseld zoals zoekopdrachten of formulieren of uberhaupt welke data dan ook beveiligd is.

Oftewel andere mensen kunnen hier niet op aftappen en uitlezen. Nu is dat voor de data op onze website wellicht minder ernstig dan wanneer u bankzaken doet, maar toch. We willen ervoor zorgen dat u zich nergens zorgen om hoeft te maken.

Dat we met een beveiligde verbinding werken is te zien aan de https voor de url. Tevens ziet u een groen slotje voor weerslag staan zoals op onderstaande schermafdruk. Het volledig beveiligd verbinden had aardig wat voeten in de aarde maar we hadden het er graag voor over!

Elke dag beter weer! Ook op beveiliging!

Het maakt toch niet uit welke radar je bekijkt?

maandag 18 september 2017

Maakt het uit op welke radar website je de buien/regen bekijkt? Het antwoord is: JA dat maakt veel uit. Ondanks dat alle websites waar je radar data kan bekijken dezelfde bron hebben (de KNMI radarstations), zit er veel verschil tussen.

Dat heeft meerdere redenen. Een greep:
1. actieve monitorting of passieve: niet alle websites volgen de werkelijke buiensituatie actief. De radardata wordt geleverd door het KNMI en kent een aantal vaste waardes. Echter door rekening te houden met temperatuur en specifieke seizoenssituaties is een actieve monitoring en instelling nodig van de zogenaamde ondergrenzen en filters. Doe je dit niet dan regent het soms buiten wel maar volgens de radar niet en andersom.

2. kleurdetail: hoe meer kleuren hoe beter je kan inschatten of een bui/regen lichte neerslag is of zwaardere. De meeste van onze collega websites slaan de kleuren die het KNMI levert plat tot maar een handvol kleuren. Het gevolg is dat het beeld een vrij egaal verloop kent. Leuk qua weergave maar geen realiteit met wat er boven je hoofd hangt. In feite worden de kleuren platgeslagen. Zie als voorbeeld het plaatje hieronder waar de kleuren boven die van ons zijn en de kleuren daaronder van buienradar.nl

3. actueel beeld of een verwacht beeld: veel radarwebsites (bijvoorbeeld grote sites als weeronline en buienradar) tonen niet de actuele buien maar tonen een berekend beeld van 15-20 minuten daarvoor. Daarmee proberen ze heel actueel over te komen of aan te geven hoe de regen gaat verlopen. Op zich natuurlijk heel handig want je wilt de regen van zeg het komend uur zien. Toch hebben wij als weerslag.nl er voor gekozen om onze 3 uurs verwachting niet als startpagina in te stellen. De praktijk leert namelijk dat als je op berekende beelden in de zomer maanden niet kloppen. Vooral in de zomer ontstaan buien razendsnel. Als je dan de berekende beelden gebruikt kijk je in feite naar beelden die een 20-25 minuten achterlopen op de werkelijkheid. Heb je je ooit al eens gehad hoe het kan dat je buienradar/weeronline app zei dat het droog was en het met bakken uit de hemel kwam vallen? Nu weet je waarom! Wij bieden overigens de optie om de 3 uurs verwachting als favoriet in te stellen en te starten, maar primair adviseren we zeker in de zomer de actuele beelden te bekijken. In de wintermaanden zijn er minder buien en zijn de regenzones wel vrij nauwkeurig te berekenen.

Dus nee het beeld is niet hetzelfde. Kortom waar kies je voor? Een kleurrijk en actueel beeld of een afgestompt half uur vertraagd beeld dat zegt dat het droog is terwijl het regent?
Food for thought!

Orkanen zichtbaar op sat24

donderdag 14 september 2017

De website Sat24.com heeft de orkaanbeelden van het Carribische gebied geupdate. Er is nu een groter gebied dat getoond wordt en updates zijn per uur.

Bekijk het nu actueel via de orkaanpagina op Sat24.com.

Zomer! Zomerwind!

dinsdag 22 augustus 2017

Een kleine update dit keer die wel wat voeten in de aarde had. We hebben al een tijdje 2400 actuele weerstations live staan. En we hebben daar een veld aan toegevoegd.

Iets wat door veel meteofanaten werd gevraagd was namelijk de windrichting te tonen in een weergrafiek.

Het is mogelijk te zien hoe de wind de afgelopen uren is gedraaid iets wat voor de leek wellicht minder van belang is maar voor de weerdeskundige wel! En ook daar willen we graag voldoen aan alle wensen.

Update van USA website...

maandag 3 juli 2017

Onze Amerikaanse website http://weatherplaza.com heeft een update gekregen. De nieuwe versie is via https://preview.weatherplaza.com/ te bereiken en werkt met de nieuwste vloeiende radarbeelden.

Dankzij deze vloeiende radarbeeld is het beeld continu zichtbaar ipv losse 5 of 10 minuten beelden.

Ook voor Nederland hebben wij eerder zo'n vloeiend radarbeeld al eens gepubliceerd via: http://animatie.weerslag.nl/ Het geheel geeft nog meer dimensie aan de radarbeelden en is in feite een Web 3.0 oplossing!

Wij dekken u graag, ook in België!

woensdag 28 juni 2017

We hebben een aanpassing gedaan in de dekking in Belgie. Zowel van de zuidkant van Belgie (Frankrijk), als oostkant (Duitsland), als noordkant (Nederland) zijn de radars opnieuw afgesteld op dit gebied. Tevens is er een radar bijgekomen die de oostkant van België correct afdekt. De data is daardoor nu completer waardoor met name gebieden als de Ardennen een betere radardekking kennen.

Ook voor ons in Nederland is dit van belang aangezien veel van onze buien en regen vanuit België onze kant op komen. Daarmee is de 3 uurs radarverwachting beter en is het gehele plaatje vollediger.

Deze betere beelden zijn ook sinds afgelopen week in gebruik binnen de app omgeving. Nog geen app? Download die dan hier.

Onstuimig weer = onstuimige groei!

woensdag 7 juni 2017

We groeien hard en dat zullen we weten. Afgelopen dinsdag was het onstuimig weer, veel wind en buien. Het gevolg was dat zowel de website maar vooral ook de app veel werd gebruikt. Op de website ging dit eigenlijk zonder problemen, maar op de app liepen we tegen een schaalprobleem op.

Het gevolg was dat geregeld de beelden niet in de app doorliepen. We hebben met ons kernteam direct gekeken wat de oorzaak was, dit bleek een geheugenprobleem op de servers. Na bestudering van de code hebben we wat aanpassingen gedaan en was eigenlijk vanaf een uur of 14:00 het probleem uit de wereld geholpen!

Het liefste zijn we dit soort problemen uiteraard voor, maar sommige ervaar je helaas pas als het drukker wordt. In elk geval proberen we wel onze slogan (Elke dag beter weer!), na te komen door direct in te grijpen als we constateren dat ons netwerk problemen heeft.

Gebruik je onze app nog niet? Download hem dan hier!

Europees infrarood, radar en onweer combinatie verbeterd!

maandag 15 mei 2017

Afgelopen week hebben we de infrarood beelden bijgesteld. Er is nu beter te zien waar de bewolking zich in Europa bevindt zowel dag als nacht. De filtering van de bewolking tov het land zorgt ervoor dat nu er in de meeste gevallen meer wolken te zien is. Dit gecombineerd met de radar en onweer toont voor Europa het meest complete overzicht van het actuele relevante weer.

Het plaatje hieronder toont de oude en nieuwe situatie naast elkaar. Een mooi stukje om te vergelijken in deze afbeelding is de Noordzee ten noorden van Nederland danwel de landen in het oosten van Europa.

Mocht je overigens deze beelden ook op je eigen website willen tonen dan kan dat. Bezoek hiervoor onze gratis weer pagina!

Zomer op komst, de temperatuurkaarten aangepast!

woensdag 10 mei 2017

Met de zomer voor de deur en de temperaturen weer in de lift hebben we de temperatuurverwachtingskaarten aangepast. Nog beter is te zien qua kleurstelling waar de warmere zones zitten en ook waar de hoge drukgebieden zitten! Bekijk het via de Europese weerkaarten pagina.

Nieuwe 1 uur historie en 1 uur vooruit voor op je eigen website

donderdag 6 april 2017

We hebben een nieuw compact formaat beeld gemaakt welke je op je eigen website kan overnemen. Het formaat is beschikbaar in 500x500 en 250x250 pixels en toont de radar 1 uur historisch en ongeveer 1 uur vooruit.

Je vindt hem op onze gratisweer pagina waar je nog veel weerwidgets kan vinden in andere formaten en beelden. Liever een regionaal beeld? Ook dat kan, klik hier.

Betalingsmethodes uitgebreid

dinsdag 30 maart 2017

Een jaar geleden hebben we de mogelijkheid ingevoerd om de reclame op weerslag.nl af te kopen. Door dit te doen steun je ons project maar daarnaast krijg je ook geen reclame meer te zien en heb je alle content volledig in beeld.

We hebben gemerkt dat veel van jullie hier gebruik van maken, waarvoor dank. Als klacht kregen we dat het alleen mogelijk was om via PayPal te betalen. Daar is sinds afgelopen maand verandering in gekomen. We bieden nu naast PayPal ook diverse andere populaire betaalmethoden aan, waaronder iDeal!

Heb je nog geen abonnement op weerslag, ga dan snel hierheen: Weerslag.nl zonder advertenties.

5 minuten satelliet hersteld

maandag 13 februari 2017

1 keer per jaar vindt er groot onderhoud plaats aan de satelliet die wij gebruiken. In die periode is de data niet per 5 minuten maar per 15 minuten. Deze periode vindt meestal plaats half januari tot en met half februari.

Afgelopen maand heeft opnieuw dit onderhoud plaatsgevonden en waren onze satellietbeelden slechts per 15 minuten op te vragen. Sinds afgelopen vrijdag loopt de data weer per 5 minuten.

Het volgende grote onderhoud staat voor volgend jaar gepland. Elke maand is er wel 2 dagen klein onderhoud waardoor ook dan de beelden per 15 minuten beschikbaar zijn.

Lange termijn pluimverwachtingen voor Nederland

vrijdag 27 januari 2017

We hadden al een globale lange termijn verwachting van Nederland. We hebben hier een detailpagina aan toegevoegd. Op deze detailpagina is van 10 weersoorten (denk aan regen, wind, zon, etc) een verwachting van de komende 14 dagen gegeven. Bron voor de data zijn de berekeningen van het KNMI die deze 2x per dag herberekend.

Kortom altijd willen weten op welke dagen de komende tijd de meeste regen wordt verwacht? Of wanneer we de meeste zon kunnen hebben? Bekijk ze dan nu! Hou er bij de verwachtingen rekening mee dat hoe dichter in de tijd hoe betrouwbaarder de verwachting is. Kortom de weersverwachting van morgen is redelijk zeker, maar die van overmorgen al minder, en nog verder in de tijd nog minder. Het geeft het verwachte beeld weer op basis van de meest actuele weermodellen.


Weer waarschuwingen voor Nederland

dinsdag 10 januari 2017

We hebben een aparte weerwaarschuwingen pagina opgezet. Hierop staan de belangrijkste waarschuwingen van het KNMI per provincie. De data is op te vragen voor vandaag, morgen en overmorgen. Dagelijks wordt de data geupdate.

Gebieden met een groene kleur betekent geen bijzonderheden. Een gele kleur betekent opgepast, wees alert want er is een mogelijkheid op gevaarlijk weer met name als je onderweg bent. Oranje gekleurde gebieden betekent wees voorbereid er is een grote kans op gevaarlijk of extreem weer met impact op schade, letsel of overlast. Een rode kleur betekent onderneem actie in die provincies er is een weeralarm dan afgegeven waarbij extreem weer wordt verwacht met impact. Alle kleuren worden in de provincies gekleurd maar kunnen uiteraard ook binnen een provincie lokaal plaatsvinden. Hou daarom altijd ook het weerbericht in de gaten voor een tekstuele toelichting.


Verwachte neerslag Nederland in app (Harmonie)

donderdag 8 december 2016

Vanaf vandaag vind je in onze iOS iPad/iPhone en Android app de mogelijkheid om de detailverwachtingskaarten van het KNMI harmonie model op te vragen.

Het Harmonie model is het beste model gericht op Nederland en Belgie qua verwachtingen van temperatuur, bewolking en uiteraard neerslag. Het wordt meerdere keren per dag berekend en kent een hoge mate van betrouwbaarheid. Sinds vorig jaar tonen we dit model al op de website en het is op verzoek nu ook toegevoegd aan de app.

Je kan de kaarten toevoegen aan je appkaarten door de weerslag app op te starten en linksboven via het menu te kiezen voor "Radars en kaarten" en vervolgens onderin voor "+ Nieuwe kaart aanmaken" te selecteren. Kies hierna als land Nederland en je zult de items "verwachte buien", "verwachte wolken" en "verwachte temperaturen" aantreffen om toe te voegen.


Sneeuwradar meer dekking

dinsdag 9 november 2016

De sneeuwradar heeft vanaf vandaag een betere dekking. Er wordt nu naar natte sneeuw en gewone sneeuw gekeken op basis van meer meetstations. Daarnaast is hagel geen criterium meer voor natte sneeuw (iets wat in het verleden niet kon worden onderscheiden).

De wijziging is zowel doorgevoerd voor de Nederlandse sneeuwradar als de Europese sneeuwradar.

Wil je de sneeuwradar op je eigen website plaatsen? Dat kan ga dan naar onze gratisweerdata pagina!


Nieuwe radar Herwijnen in gebruik genomen

maandag 21 oktober 2016

Het KNMI heeft onlangs de nieuwe radar in Herwijnen in gebruik genomen. Vanaf heden bestaat ons radarbeeld derhalve uit meetdata van Herwijnen. Het radarstation in Herwijnen is 1 van de 50 radars die wij aan elkaar knopen om tot een compleet beeld te komen. De buienradar in Herwijnen vervangt uiteindelijk de radar in De Bilt welke in 2017 wordt uitgefaseerd. De radar in De Bilt wordt steeds meer omgeven door gebouwen en kan daardoor slechter om zich heen kijken.

De radar in Herwijnen heeft dit probleem niet en heeft niet alleen de laatste regenradar software en hardware in zich maar staat ook beter gepositioneerd tov De Bilt. Herwijnen ligt ongeveer 45 kilometer zuidelijker dan het radarstation in de Bilt. Hierdoor kan deze Herwijnen regenradar beter in het zuidelijke deel van Limburg maar ook de Belgische Ardennen kijken dan de radar in de Bilt.Deze delen werden door de oude radars wel eens minder goed gedekt.

In 2017 zal de radar in de Bilt worden uitgefaseerd en is alleen nog de radar van Den Helder en Herwijnen in gebruik. De radar van De Bilt blijft wel op zich als toren staan en hij is ook nog te bewonderen als miniatuur in Madurodam :-)


Europese satelliet verscherpt.

maandag 12 september 2016

Het Europese satelliet, radar en onweerbeeld heeft een scherpere satelliet resolutie gekregen. Hierdoor is de bewolking tov de ondergrond beter te scheiden van elkaar.

De data wordt nu tevens vanaf 2 verschillende bronnen bijgewerkt waardoor het produkt stabieler is en scherper van kwaliteit.

Frankrijk: betere radardekking!

dinsdag 9 augustus 2016

We hebben gewerkt aan een een aantal nieuwe radarstations voor Frankrijk. Onderstaand plaatje toont het effect. De eerdere radars hadden bij bepaalde neerslagomstandigheden geen goede dekking.

Het plaatje laat zien wat het beeld was voor de wijziging (onderste deel) en wat het nieuwe beeld is na de wijziging (bovenste deel).

Aangezien Frankrijk voor velen van ons een belangrijke bestemming is voor vakantie en zaken een goede toevoeging denken wij. Doe er je voordeel mee!

We maken meters!

maandag 4 juli 2016

Vandaag lanceren we een nieuwe weergave van onze 2400 actuele weerstations. Het was al mogelijk per weerstation een weergrafiek op te vragen van de ontwikkeling van temperatuur, wind, luchtdruk etc. Vanaf vandaag maken we de actuele waardes van meetstations ook beschikbaar als "metertjes" .

Hiermee is het niet alleen makkelijk af te lezen welke weer het nu is, maar we bieden ook de mogelijkheid de plaatjes naar je eigen website te copieren. Zie voor instructies de weermeter pagina onderin.

Weerslag.NL: elke dag beter weer!

Actuele weerkaarten

dinsdag 28 juni 2016

De afgelopen week hebben we 2 nieuwe beelden gelanceerd. De wolkenhoogtes en de hagelbeelden. Wolkenhoogtes zijn voor meteomensen interessant, die geven aan hoe hoog de bewolking in de lucht gaat. Waarom is dat interessant? Hoe hoger hoe feller de buien zich kunnen ontwikkelen. Kortom iets voor de meteo-experts maar als leek biedt het ook wat houvast of een bui intensief is of normaal.

Het andere produkt is hagel. Hagel valt het hele jaar door, maar in de zomer kunnen het vanwege die hoge bewolking soms flinke hagelstenen opleveren. Vanwege de vraag ernaar hebben we deze beelden ook gemaakt.

Beide produkten zijn overigens gelimiteerd op dit moment tot Nederland. Kortom de dekking van hagel en wolkenhoogte is niet in de landen om ons heen. Later gaat dat wel volgen.

Tegelijk met de lancering van deze 2 nieuwe produkten bieden we je ook de mogelijkheid deze beelden op je eigen website te copieren. Ga hiervoor naar ons "ik wil ook weerbeelden op mijn website"-pagina :-). Ook kun je daar nu een meer uitgezoomd beeld instellen.

Weerslag.nl: elke dag beter weer!

2 in 1

dinsdag 21 juni 2016

Nee we zijn geen supermarkt gestart waar je 2 items voor de prijs van 1 kan kopen. Wel hebben we gister 2 verbeteringen doorgevoerd in de Nederlandse radarbeelden en in de Europese buien beelden.

In de Nederlandse buienbeelden hebben we de diepgang van de kleuren sterk uitgebreid. Waar dit voorheen nog 256 kleuren waren betekende dit soms dat de diepgang op natte dagen minder goed eruit kwam. Zo'n dag was gisteren waar een groot regenfront over ons heen trok. Voor ons het ideale moment de laatste tests met de nieuwe kleurdiepgang te maken en de buien goed te bekijken. Onder dit bericht zie je links het oude plaatje en rechts het nieuwe. Kies maar!

Tevens hebben we een 2e verandering gemaakt te weten aan de Europese radarbeelden . Met name de dekking van de buien ten zuiden van Noorwegen toonde wat gaten. Hier is middels de satelliet een invulling aan gegeven.

Kortom 2 voor 1! Weerslag.nl: elke dag beter weer!

Oude kleuren vs nieuwe radarkleuren:

Laat u niet foppen: echte radarbeelden of verwachte (nep) radarbeelden?

woensdag 15 juni 2016

Er is een soort trend aan de gang in weerland Nederland dat verwachte radarbeelden wordt voorgedaan als actueel beeld. Inmiddels presenteren 2 grote weersites in Nederland u standaard op hun homepage niet meer de echte radarbeelden maar een verwacht radarbeeld. Het gevolg is dat u denkt het is droog, terwijl de praktijk is dat het met bakken uit de hemel kan vallen. Wat deze websites doen is ze tonen een radarbeeld van bijvoorbeeld 12:40 maar dat beeld is gebaseerd op radardata van 12:20. Oftewel een 20 minuten verouderd beeld waar ze een verwachting op loslaten hoe het beeld dan er waarschijnlijk om 12:40 zou uitzien. En dat is best werkbaar in de herfst en winter, want dan hebben we vooral te maken met regen, ontstaat er niet zo snel iets nieuws en is de snelheid van de regen ook nog eens goed in te schatten. Maar in de lente en zomer is dat een heel ander verhaal. Dan ontstaan niet alleen buien heel snel uit het niets maar is ook de richting van de buien onvoorspelbaarder en kan het in 10 minuten al behoorlijk afwijken.

Ter illustratie het bijgevoegde plaatje:

Je ziet een uitgesneden stuk van het midden en westen van Nederland met radardata eroverheen. Links het radarbeeld van een andere website en rechts het beeld van onze website voor tijdstip 12:20 op 15 juni 2016. Het linkerbeeld is een verwachting gebaseerd op een oud beeld, het rechterbeeld is het werkelijke radarbeeld van 12:20 zoals gemeten bij het KNMI (kortom de harde werkelijkheid).

Er vallen diverse dingen op:
1. de positie van de buien in het linkerbeeld wijkt af van het rechterbeeld. Zie bijvoorbeeld waar de gele pijl staat. De buien lijken links al uit Flevoland verdwenen te zijn terwijl op de actuele opname van 12:20 duidelijk is te zien dat ze nog in Flevoland zijn.
2. ons rechterbeeld geeft meer detail en is groter.
3. ons rechterbeeld bevat veel meer kleurdiepte waardoor de contouren en opbouw van de buien duidelijk zijn, het linkerbeeld is wat "geblurd" oftewel kleuren zijn samengesmolten.
4. nieuwe buien van de afgelopen 20 minuten missen in het linkerbeeld. Dat is ook logisch want het verwachte beeld wat getoond wordt als ware het actueel is gebaseerd op de buien die bekend waren 20 minuten ervoor. Kortom alles wat in de tussentijd ontstaat zie je er niet in.

Kortom laat je niet foppen en bekijk de actuele beelden en gebruik een verwacht radarbeeld alleen om een idee te krijgen wanneer er buien ongeveer bij je zullen zijn. Maar onthoudt daarbij dat zo'n verwacht beeld altijd achter zal lopen op de werkelijke omvang van de buien en dat het een berekening is en niet een werkelijkheid. De natuur laat zich niet voorspellen wat dat betreft en de buien al helemaal niet op een vierkante kilometer!

Weerslag.nl: elke dag beter weer!

Weergrafieken: nulwaardes eruit

donderdag 9 juni 2016

Een wens die we al een tijdje hadden staan was de data onderliggend aan de weergrafieken te verbeteren. Er was deze week tijd voor. Vanaf nu worden 0 of spook waardes in de grafieken gefilterd en daardoor loopt de lijn veel duidelijker en natuurlijker.

Bovendien is het aantal weerstations verder uitgebreid. Een overzicht van alle landen vind je op de weerstation pagina.

Weerslag.nl: elke dag beter weer!


Buienradar retro style!

maandag 6 juni 2016

In 2014 zijn wij met deze radar site http://weerslag.nl begonnen. Maar onze start met het presenteren van radardata ligt veel eerder. In 2006 zijn wij als oprichters begonnen met de website Buienradar.NL. Toen baanbrekend door het beschikbaar stellen van de radar data op een openbare website. Onze actie werd toen door veel van de weerbedrijven niet gewaardeerd. Immers een produkt waar zij toen erg veel geld mee verdienden stond opeens gratis op het internet. Het was een prachtige tijd en we groeiden waanzinnig hard. In 2011 vonden we het mooi geweest en werd buienradar te groot voor ons en hebben we het verkocht aan RTL Nederland. Maar aangezien we vonden dat 3 jaar na de verkoop de vernieuwing wat stilstond was er voor ons genoeg reden om met http://weerslag.nl te starten. Niet dat we daar zo'n onstuimige groei als destijds met buienradar van verwacht hadden maar wel dat we een verschil konden maken in het verbreden van de radardata. Dat is aardig gelukt en inmiddels kent Weerslag een mooie trouwe schare aan gebruikers en groeien we ieder jaar weer.

Toen we hoorden dat RTL/Buienradar begin juni de oude one-size-fits-all stijl zou opdoeken en overstapt op een stijl die alle apparaten en schermen ondersteunt kwamen er bij ons wat nostalgische gevoelens boven. We hebben daarom besloten om uit deze nostalgie een oorspronkelijke versie te maken. Deze versie lijkt heel erg op de versie die we in maart 2006 als test hadden gemaakt.

Kortom lekker "buienradar zoals vroeger", NIET multiplatform, NIET vervormend, NIET we herhalen NIET responsive, NIET persoonlijk.... gewoon simpel.

Wellicht herinner je hem nog :-) We hadden veel plezier in het te bouwen het bracht weer mooie herinneringen terug aan 10 jaar "het weer" volgen en websites bouwen, jullie ook veel plezier en gemak ermee!


Geen reclame zien? Dat kan!

maandag 30 mei 2016

Er woedt een discussie op internet rondom privacy, adblockers, sinistere doelen van advertenties en websites die hun kosten ergens vergoed proberen te krijgen. Weerslag.nl wordt gemaakt door een groep van 5 mensen. We doen er alles aan om de juiste data in te kopen en die data zo snel mogelijk op de website te publiceren.

Tegelijk snappen we de problemen die sommige gebruikers hebben met reclame die ze zien. Daarom bieden we vanaf nu de mogelijkheid alle reclame uit te zetten. Door een kleine jaarlijkse bijdrage steun je ons project om de beste data in te kopen en te tonen.

Afgelopen week hebben we proefgedraaid ermee en vandaag is het de officiele lancering. Klik nu hier en type de couponcode "LENTE2016" in om 50% korting te krijgen op de aankoop.

Kortom weerslag.nl is zelfs op reclamegebied "Elke dag beter weer!"

Hogere resolutie satelliet

vrijdag 27 mei 2016

Als weerslag.nl team zitten we nooit stil :-) De afgelopen weken zijn we op een aantal TV platforms geintroduceerd. Tezamen daarmee ontstond de roep om nog hogere resolutie satellietbeelden. Dat hebben we volbracht, op diverse Nederlandse en buitenlandse TV platformen vind je nu onze radar en satellietbeelden in hoog resolutie. Als vervolg daarop hebben we ook de Europese satelliet radar combinatie geupgrade.

Het plaatje hieronder toont het verschil. Links de oude satelliet kwaliteit en rechts de nieuwe van hetzelfde gebied. Meer scherpte en meer contour.

Elke dag beter weer!

Nieuw Europese satelliet gecombineerd met radar

maandag 4 april 2016

We hadden als een infrarood beeld dat de Europese radar en satelliet combineerde. Maar vanaf vandaag doen we dit ook met de visuele dag satelliet . De dagsatelliet biedt duidelijkere beelden van de bewolking en ondergrond dan de infrarood satelliet. Hieroverheen leggen we de radarbeelden van Europa zodat in 1 beeld helder wordt waar schijnt de zon, waar is het bewolkt en waar regent het in Europa.

Ideaal als je wilt weten wat komt er nog aan of als je op vakantie bent en snakt naar de actualiteit rondom zon of regen vanuit je voortent.

We gaan het nog uitbreiden met onweerinslagen op de beelden.

Weerslag: elke dag beter weer!

Radar en zondata op je eigen website!

donderdag 24 maart 2016

We hadden al diverse mogelijkheden om content van onze sites op je eigen website te plaatsen. Er zijn diverse mogelijkheden bijgekomen op algemene pagina maar ook ingezoomd.

Zo is het mogelijk om niet alleen de radar maar ook de onweer, zon, motregen, sneeuw in te voegen op je eigen website. Alles met de mogelijkheid zelf een kaart te kiezen.
Doe er je voordeel mee!

Betere radardekking vs satellietdekking Europa

vrijdag 4 maart 2016

Deze week hebben we onze verbeterde Europese radarbeelden actief gezet. De verbeteringen op een rij:
- sneller beschikbaar (2-3 minuten eerder);
- meer radardekking waardoor de betrouwbaarheid verhoogd wordt. De gebieden waar we geen radar hebben tonen we satelliet neerslag metingen. Deze zijn altijd wat grover dan radar;
- meer diepgang in de beelden doordat we beter de kleuren filteren krijg je een beter kleur contrast in de beelden;
- betere overgang tussen landsgrenzen. De radars worden per land beheerd en ingesteld waardoor het optimaliseren van de overgangen een continue aandacht vereist.

Met deze verbetering is 2 weken geleden ook een verbetering van de Nederlandse radarbeelden actief geworden. Met name in grenssituaties in het noorden ging daar wel eens het beeld minder mooi vloeiend over.

De actuele Europese radarbeelden draaien sinds deze week op het vernieuwde model. De 3 uurs verwachte radarbeelden draaien nog op de oude beelden. Ook deze zullen in de loop van maart worden vervangen door de nieuwe beelden.
Ook op onze dochter website http://nl.meteox.com wordt gewerkt met deze nieuwe beelden.

Weerslag.nl nu ook op interactieve TV van KPN!

maandag 15 februari 2016

We waren al beschikbaar in vele vormen op je smartphone, tablet, horloge en PC. Vanaf vandaag komt daar ook TV bij. Gebruikers van interactieve TV van KPN kunnen vanaf nu via de "Meer TV" sectie op hun TV ook de weerslag app starten.

Dankzij de gedetailleerde achtergrondkaart is eenvoudig te zien waar de buien het komende uur naartoe gaan en of je niet beter jouw favoriete TV programma kunt blijven zien. Radarbeelden 2.0! Naast radar vind je er uiteraard ook het weerbericht en de verwachting van de komende dagen.

Meer informatie over KPN iTV vind je hier .

Nieuwe kaarten ....

dinsdag 26 januari 2016

Op onze dochter website http://nl.meteox.com vind je sinds enige maanden een Europese regenradar. Ideaal op vakantie of als je benieuwd ben welke regen en buien richting Nederland komen. De dekking loopt van de noordkaap tot het puntje van Italie en van Ierland tot aan Oekraine.

Vandaag hebben we een nieuwe achtergrondkaart en projectie op de website actief gezet. Met deze kaart is scherper te zien waar de regen zich bevindt en is de weergave van de landen natuurlijker. Hieronder een plaatje van de oude en nieuwe situatie. Tevens is het mogelijk in te zoomen op de radarbeelden en kaarten.

Nieuwe regenfilter ....

maandag 4 januari 2016

We gaan door met verbeteren. Onze Europese radarbeelden tonen de regengebieden in Europa. We hebben een verbetering hierop aangebracht. We filteren de regenbeelden nu op de aanwezigheid van bewolking. Zijn er geen wolken dan tonen we minder snel de regen in die gebieden. Het resultaat is een opgeschoond beeld.

Weerslag.nl: Elke dag beter weer!

Grensovergangen....

zaterdag 2 januari 2016

Ons eerste kadootje van 2016: we hebben de grensovergangen van de radar tussen Nederland en Duitsland verbeterd. In het plaatje hieronder zie je links de oude situatie en rechts de nieuwe. De overgang is natuurlijker waardoor er geen onduidelijke mix meer is tussen Nederland en Duitsland.

Ook in 2016 blijft onze slogan gelden: "Weerslag.nl: Elke dag beter weer!".

Nieuwe opzet Meteox!

woensdag 16 december 2015

Via weerslag zijn de Europese radarbeelden reeds te bekijken. Vanaf vandaag heeft onze dochter website Meteox een aparte Nederlandse versie waar het mogelijk is deze Europese radar in detail te bekijken. Zowel het bekijken van de verwachte radarbeelden als het inzoomen in hoog resolutie is mogelijk.

Kortom niet alleen "Weerslag, elke dag beter weer!" maar ook "Meteox, elke dag beter weer!".

Europese satelliet en radarbeelden

dinsdag 8 december 2015

Vanaf vandaag bieden we de Europese radarbeelden inclusief onderliggende satelliet. De satellietbeelden zijn gebaseerd op de infrarood metingen en tonen de dikkere wolklagen. Hiermee ontstaat een breder beeld van de storing en ontwikkeling daarvan. De beelden zijn te bekijken via de satelliet en radar Europa pagina en zijn ook copieerbaar via de "radar op je website" pagina.

Weerslag.nl: elke dag beter weer!

Motregen beelden nu ook copieerbaar!

maandag 7 december 2015

Via onze "radar op je website" pagina is het al mogelijk om veel soorten beelden op je eigen website te zetten. Zelfs ingezoomd op je eigen locatie is mogelijk. Vanaf vandaag is daar ook het motregenbeeld bijgekomen. Als je de motregenbeelden ook op je eigen website wilt zetten, klik dan hier.

Al onze andere te copieren beelden zoals de sneeuwradar, bliksemradar, Europese radar, etcetera blijven ook beschikbaar.

Weerslag.nl: elke dag beter weer!

Europese sneeuwradar beelden!

woensdag 25 november 2015

Vandaag introduceren we de Europese sneeuwradarbeelden. Deze beelden bevatten de radar van Europa gecombineerd met de sneeuwwaarnemingen van de grondstations. Dankzij een slimme tekentechniek kunnen we daarmee vrij nauwkeurig inschatten waar het momenteel sneeuwt (roze kleur), waar het in Europa natte sneeuw (fel blauwe kleur) betreft en waar het gewoonweg regent.

Ook de Nederlandse sneeuwradarbeelden hebben we voorzien van deze tekentechniek en is daarmee nu gedetailleerder.

Gebruik het tijdens je wintersport in de Alpen of wintersport in Zweden, Noorwegen en Finland. Veel plezier ervan!

Weerslag.nl: elke dag beter weer!

Meer diepgang in de radarverwachting!

dinsdag 18 november 2015

We hebben ons radarverwachting model voor Nederland, Engeland, Belgie en Duitsland verbeterd. De beelden kennen meer diepgang qua kleuren. Voorheen waren de kleuren fletser/afgeronder. Het voordeel hiervan is dat duidelijker te zien is hoe de buien opbouwen zowel in het beeld, het ingezoomde beeld als ook in de grafieken die we leveren.

Verbeterde Europese radarverwachting

maandag 27 oktober 2015

We hebben ons radarverwachting model voor Europa verbeterd. Met name draaiingen worden nu beter opgepikt. Hierdoor zijn de beelden betrouwbaarder en is de buien alarmering in onze app nog beter.

Kortom ben je in het buitenland vergeet dan niet ook onze Europese buienbeelden te bekijken!!

Vloeiende radarbeelden!

maandag 5 oktober 2015

Op onze radarbeelden zie je normaal stapjes van 5 minuten radarbeelden. Bijvoorbeeld het beeld gaat van 10:00 naar 10:05 naar 10:10 etcetera. In de werkelijkheid gaan de buien echter continu door. Er is geen bui die even verspringt van de ene locatie naar de andere als het opeens 5 minuten verder in de tijd is.

Teneinde ons radarbeeld realistischer te laten zijn hebben we een nieuwe radar ontwikkeld die een vloeiend radarbeeld van de neerslag toont. Oftewel geen stapjes van 5 minuten meer maar de buienradar per SECONDE! Tevens hebben we nagedacht hoe we een scherper beeld kunnen tonen. Oftewl zoom je in op je favoriete locatie hoe kan je dan scherp zien waar de buien zijn. Onze nieuwe radarbeelden voorzien ook hierin door een hoog resolutie beeld op elk zoomniveau te tonen.

Kortom een nieuwe generatie buien radarbeelden is geboren en zal zich de komende maanden verder uitrollen met aanvullende functionaliteiten. Bekijk de vloeiende radarbeelden in hoog resolutie en bekijk de video hieronder voor de aanpassingsmogelijkheden.

Verbeterde EU beelden!

maandag 28 september 2015

We hebben de Europese radarbeelden sterk verbeterd. Niet alleen zijn de beelden er sneller, de beelden zijn ook compacter opgeslagen en tonen een veel scherper detail dan de oude radarbeelden.

Hieronder zie je links het nieuwe beeld, en rechts het oude beeld. Wat opvalt is meer structuur in de buien, meer diepgang en scherpere beelden. Dit is bereikt door niet alleen de radardekking uit te breiden maar ook door hier satellietdata aan toe te voegen. Dit toont een ideale mix van de 2 en daarmee ideale dekking voor Europa. De beelden zullen spoedig ook op onze dochtersite meteox beschikbaar zijn.

Doe er je voordeel mee! Bekijk het nu op de Europese radarbeelden of via de Europese radarbeelden met onweer
Regenradar Europa Buien en bliksemradar Europa

Detailmodel korte termijn regen, bewolking en temperatuur

donderdag 17 september 2015

Het KNMI heeft sinds enkele jaren een weermodel genaamd Harmonie. Harmonie is in staat om op de kortere termijn (0-48 uur) vrij nauwkeurige verwachtingen te maken voor Nederland. Denk hierbij aan weersverwachtingen van regen, bewolking en temperatuur.

Vanaf vandaag tonen we dit model op onze korte termijn verwachting pagina. Het model wordt elke 6 uur bijgewerkt en toont nauwkeurig aan in welke gebieden het gaat regenen, waar het bewolkt wordt en wat de verwachte temperaturen zijn. Een weermodel is uiteraard niet feilloos. Het geeft aan waar grofweg de weersomstandigheden worden verwacht en hoe erop te plannen valt.

Op de pagina is het mogelijk het beeld te pauzeren of via het tijdmenu aan de rechterkant van het beeld zelf een specifiek tijdstip te bekijken. Tevens is het vanaf nu mogeljk om wereldwijde weerkaarten op te vragen. Dit verloopt via het wereldkaartje rechts van de pagina of door direct naar de weersverwachtingskaarten van Europa te gaan.

Samenwerking Merit Media

vrijdag 11 september 2015

Vanaf vandaag een mooie nieuwe samenwerking met Merit Media! Deze partij op gebied van Narrowcasting heeft per heden haar verwachtingen en radarbeelden gebaseerd op de data van http://weerslag.nl.

Een video met voorbeelden uit de templates

Bugfix ronde....

dinsdag 1 september 2015

We groeien en dat is mooi, maar met groei en wijzigingen ontstaan soms ook nieuwe problemen. Dingen die bij veel belasting het minder goed doen. Of situaties van combinaties waarover we niet goed hebben nagedacht.

Op zich niks ernstigs maar soms wel onhandig. En daarom om de zoveel tijd brengen we hiervoor wat verbeteringen aan, waardoor de radar en de overige weergerelateerde dingen nog beter werken. Zo'n "patch"moment was vandaag weer. Veel dingen die onder water weer net wat anders zijn opgezet.

1 patch zullen we als voorbeeld eruit lichten. Onze websites draaien op meerdere servers. Dat betekent dat onze radarbeelden ook op meerdere servers staan. Soms komt het voor dat op de ene server een beeld zeg 10 of 20 seconde eerder aanwezig is dan op de andere server. Het gevolg is dat de website dan soms een beeld opvraagt die op die ene machine nog niet aanwezig is. Het resultaat was dan een blanco/wit beeld. Irritant, want als gebruiker zie je een tijd staan maar die biedt geen beeld. Vanaf vandaag kan dat niet meer voorkomen. En zo zijn er nog een 10-tal kleine verbeteringen die het leven wat aangenamer maken. Onze slogan is niet voor niks:
ELKE DAG BETER WEER!

Afrikaanse radar en satelliet in de app

donderdag 27 augustus 2015

Via onze dochtersite http://www.sat24.nl bieden we sinds enige tijd de Afrikaanse buienradar en Afrikaanse satellietbeelden. Voor de meeste van onze bezoekers leuk om te zien, maar verder niet nodig. Totdat die ene keer dat je op vakantie naar Afrika gaat! Dan is het wel heel handig. En omdat de meeste van ons dan wel hun smartphone of tablet meenemen maar niet hun hele computer hebben we nu deze Afrikaanse radar en Afrikaanse satelliet toegevoegd aan de te kiezen kaarten in de app.

Hoe krijg je het? De kaarten worden binnen nu en 4 weken automatisch in je app gedownload. Kan je daar niet op wachten dan moet je even de app deinstalleren en opnieuw installeren, dan worden de kaarten direct gedownload.

Als je een specifiek land wilt toevoegen kies je in de app in het menu linksboven voor "Radars en kaarten", vervolgens daarin onderaan "+ Nieuwe kaart aanmaken". Je krijgt hierna een lijstje van landen waaruit je of Afrika als geheel kan kiezen of een specifiek land. De kaart wordt na het opslaan toegevoegd en je kan hem zelfs favoriet maken waarna de app altijd start met die kaart.

Kortom ideaal om het actuele weer te volgen als je in Afrika op vakantie bent of de beelden gewoon mooi vindt om te volgen.
Heb je onze app nog niet? Ga dan naar onze App pagina.
Weerslag: elke dag beter weer!

Scherpere dekking in Frankrijk

dinsdag 25 augustus 2015

Onze radarbeelden bieden de meest complete beelden van Nederland, Duitsland, Engeland, Belgie en Frankrijk per 5 minuten. Onze Franse beelden zijn afgelopen week geupgrade. Enerzijds is de diepgang van de kleuren verhoogd van 8 naar 60 kleuren. Daarnaast is de snelheid waarmee de beelden beschikbaar komen verbeterd en staan de Franse radarbeelden er nu gemiddeld 3-4 minuten eerder.

Hieronder een voorbeeld afbeelding met links het radarbeeld zoals dit voorheen was en rechts de diepgang die we nu bieden.

Weerslag: elke dag beter weer!

EU radarbeelden bouwen op.

donderdag 13 augustus 2015

Onze Europese buienradar is iets aangepast. Voorheen toonden we de beelden pas als alle radars binnen waren inclusief het satellietbeeld. Dat kon soms lang duren, langer dan wenselijk. We hebben dit aangepast dat de radars die vlot binnenkomen (95%) direct worden gepubliceerd en later worden aangevuld met de radars die pas later binnenkomen. Zo ontstaat voor de meeste gebruikers een bruikbaar actueel regenradarbeeld van Europa.

maandag 10 augustus 2015

We hebben voor narrowcasting (ook wel Digital Signage genoemd) doeleinden diverse plugins gemaakt waarmee het mogelijk is onze data makkelijk en snel op beeldschermen of TVs te implementeren. Geinteresseerd hierin? Mail ons dan even. de data is vrij te gebruiken.

Tevens hebben we voor websites diverse nieuwe beelden beschikbaar zoals het satelliet, radar en onweerbeeld: zie de gratisweer en buien radar pagina (waar nu ook onweerinslagen in worden getoond). Of het voorbeeld hieronder:


Verbeterde radarbeelden voor op je eigen website.

maandag 20 juli 2015

Weerslag.nl en weerslag.be groeien, en met elke groei komen ook soms groeipijnen voor. We constateerden dat door de steeds grotere vraag naar onze gratisweerdata beelden deze beelden soms niet goed meer werkten. We hebben het daarom opnieuw moeten opzetten en de radarbeelden lopen nu weer normaal zoals jullie van ons gewend zijn.

Aangezien we steeds meer beelden beschikbaar stellen zullen we de komende tijd ook werken aan een pagina die het selecteren van de juiste radarbeelden vereenvoudigd. Voor de ingezoomde lokale radarbeelden kunnen jullie dit nu al gebruiken.

Weerslag: elke dag beter weer!

Zuster site sat24.nl nieuwe HD beelden ....

maandag 29 juni 2015

Dit keer geen directe vernieuwing op onze buien en regenradars maar van onze zustersite http://sat24.nl. Op deze site ben je al sinds 2008 gewend om actuele satellietbeelden te zien. Vorig jaar hebben we de beelden versneld en per 5 minuten aangeboden en sinds deze week hebben we de resolutie met 4x vergroot. Je kunt de satelliet hierdoor nog scherper zien dan ooit te voren.

Je vindt de nieuwe satellietbeelden op de homepage maar als je onderin bij de tijd klikt op HD zul je de beelden pas in breedbeeld te zien krijgen!
Op naar de volgende innovatie op weergebied.

Nieuwe satelliet en radar combinatie beelden ....

woensdag 17 juni 2015

Vanaf vandaag bieden we combinatie beelden van onze hoog resolutie satelliet gecombineerd met onze radarbeelden. de beelden zijn per 5 minuten en bieden inzicht in waar de regen bovenop de bewolking ligt. dat is met name voor de zomer interessant om te zien waar er zogenaamde ploffers ontstaan. ploffers zijn wolken die aan het einde van een zomerse dag snel zich kunnen vormen en waaruit pittige buien kunnen volgen.

Door het satellietbeeld met het radarbeeld te combineren zijn deze ploffers goed te volgen en daarmee kun je goed voorspellen of het binnen een half uur in je gebied gaat regenen of niet. De normale buien verwachtingen houden geen rekening met dit soort ploffers en kunnen de indruk wekken dat het droog blijft. Dit combinatiebeeld stelt je in staat op dit soort zomerse dagen zelf die inschatting te doen en eventueel al vast wat maatregelen te nemen.

We bieden de beelden ook gecombineerd aan met gemeten onweer om zo een compleet plaatje te krijgen: satelliet, buienradar en onweer.

De beelden zijn tevens beschikbaar in onze gratis weerdata sectie:satelliet en radar combinatie voor op je eigen website.

Weerslag op digital signage of narrowcasting ....

maandag 15 juni 2015

Digital Signage of Narrowcasting is de wereld van beeldschermen die hangen in benzinestations, winkels, supermarkten, stations etcetera. Snel even de laatste headlines zien of lokale nieuws en ook inmiddels weerslag.nl bekijken. We hebben een samenwerking met Qyn en met Exxeda opgezet. Beiden gebruiken de weerslag API documentatie en hebben op hun oplossingen diverse pagina's ontwikkeld om weerslag radardata of verwachtingen of weerkaarten te tonen.

Zijn jullie ook een narrowcasting partij, appbouwer, websitebouwer of andere partij en wil je ook toegang tot onze API data, neem dan contact met ons op. Er zijn al vele partijen je voor gegaan!

Een voorbeeld van een implementatie bij Qyn scherm vind je hieronder.

Nee het regent niet altijd....

donderdag 4 juni 2015

Soms hebben we het gevoel dat het altijd regent in Nederland, maar dat valt reuze mee. Bekijk het actuele neerslagtekort in de lente en zomermaanden via de neerslagtekort pagina.

Versnelling app

vrijdag 29 mei 2015

Dit keer een verbetering meer achter de schermen. Onze apps werken met veel plaatjes. Hiermee krijg je als gebruiker inzicht in het actuele weer boven Nederland en Europa. We hebben een aanpassing gedaan waardoor de beelden sneller verwerkt en afgeleverd worden aan de app. Daardoor zijn de beelden actueler maar is ook het beeld stabieler in de app aanwezig. Waar voorheen een beeld wel eens ontbrak of niet doorlaadde zal dat nu niet meer het geval zijn. Tevens is het aantal servers waarvandaan de beelden worden uitgeleverd uitgebreid.

Weerslag: elke dag beter weer!

Visuele satellietbeelden scherper

vrijdag 15 mei 2015

De visuele satellietbeelden zijn getweakt. hierdoor is het beeld in de lente en zomer scherper. met name in de periode dat het langer licht is wordt hiervan geprofiteerd aangezien de satellietbeelden dan het meest tot hun recht komen.

De beelden zijn scherper dan hiervoor agv een vergroting van de basisresolutie. Op onze dochtersite http://sat24.nl zal dit ook worden doorgevoerd de komende weken.

Weerslag.nl op Instagram

vrijdag 1 mei 2015

Vanaf vandaag houden we een instagram account voor weerslag.nl bij. Op ons account zullen we foto's plaatsen die mooi, bijzonder of grappig zijn en weergerelateerd.

Ook zullen we er schermafdrukken van bijzondere weermomenten plaatsen.

De app gebruikt hiervoor onze 3 uurs regenverwachting. Als enige weerwebsite filteren we onze radarbeelden op vervuiling in de het radarbeeld. Met name op zomerse dagen is er veel van deze "clutter". Dankzij onze kennis zijn wij in staat de regen eruit te filteren.

Bekijk het via: Weerslag.nl op Instagram

iOS update voor iPhone en iPad, nu inclusief buien waarschuwing!

dinsdag 21 april 2015

Onze iOS, geschikt voor iPad en iPhone, app is zojuist geupdate. Het is nu mogelijk regenwaarschuwingen te krijgen en de app kan, indien je hiervoor toestemming geeft, je locatie volgen en zo op tijd waarschuwen.

De app gebruikt hiervoor onze 3 uurs regenverwachting. Als enige weerwebsite filteren we onze radarbeelden op vervuiling in de het radarbeeld. Met name op zomerse dagen is er veel van deze "clutter". Dankzij onze kennis zijn wij in staat de regen eruit te filteren.

De vernieuwing in de app is geheel gratis! Uiteraard kun je ons website blijven steunen door in de app de reclame af te kopen. Je krijgt dan en een groter beeld en zorgt ervoor dat wij kunnen blijven innoveren.

Apple Watch weerslag app

woensdag 15 april 2015

In de App Store is vanaf vandaag de weerslag Apple Watch app te vinden. De app is gepubliceerd onder de naam "Weerwatch" en toont de actuele buien- en regenradar voor de locatie waar je bent, de 3 uurs verwachting via een grafiek en het weer via een weericoon en temperatuur.

De lanceerdatum van de Apple Watch voor Nederland is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de eerste gebruikers de watch vanaf eind april uit 1 van de omliggende landen zullen ophalen.

Geen Apple Watch? Ook dan kun je de app gewoon gebruiken op je iPhone.

Waarschuwingsregel op website

woensdag 8 april 2015

Vanaf vandaag zullen we bij bijzondere weersomstandigheden zoals een weeralarm, zware wind, noodweer, zeer dichte mist bovenin de website een rode balk tonen met deze waarschuwing.

De meeste tijd zal deze rode balk er dus niet staan, enkel wanneer er belangrijke weerfenomenen te melden zijn.

Buienalarm voor heel Europa!

donderdag 2 april 2015

Weerslag.nl introduceert vandaag de eerste weer-app met een buienalarm voor heel Europa. De app maakt slim gebruik van de onlangs geïntroduceerde Europese radarbeelden en is zo in staat te waarschuwen waar en wanneer in Europa het gaat regenen.

Een buienalarm voor Nederland bestond er al, maar deze hield op bij de Nederlandse grens. De weerslag app is in staat om zowel in Nederland alerts te versturen maar ook bij alle overige Europese landen. Een locatie kan een vaste locatie zijn maar ook wordt de optie geboden automatisch de telefoon te volgen via de GPS. Bij een alert toont de app een grafiek met de neerslagverwachting voor de komende drie uur.

“Uniek in Europa en weer een verbetering van aanbod van actuele weersinformatie. Doordat ons meteo bedrijf actief is in ongeveer 15 landen profiteren we van elkaars innovaties.” aldus Stefan Rijkaart van Weerslag.nl. Voor vakanties en andere reizen binnen Europa is de Weerslag-app de ideale weer-app. Naast de alerting mogelijkheden biedt de app ook radar- en satellietbeelden.

Met deze verbetering is de verdere bouw niet klaar. Zo ligt er voor de komende maand ook al een Apple Watch app op de plank en wordt er gewerkt aan een Android Wear versie.


De weerslag alerting app is voor Android reeds beschikbaar. Voor iPhone en iPad wordt deze begin april verwacht en voor Windows Phone in de loop van de zomer.
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.TMC.weerslag
iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/weerslag/id856707902?mt=8
WP8: http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/weerslag/513692a5-6c20-4c18-b9c2-2cec4f48ee49

Over weerslag.nl: weerslag.nl is opgericht in 2014 door de oorspronkelijke oprichters van buienradar.nl en richt zich op het actuele weer via neerslag en satellietbeelden.

Europese radarbeelden gereed

maandag 30 maart 2015

Lees ons persbericht rondom de Europese radarbeelden hier.

Laatste 24 uur beelden

dinsdag 24 maart 2015

Geregeld kregen we de vraag of het ook mogelijk is de radarbeelden van de afgelopen 24 uur te bekijken. Dit kon al via het historie tabblad (op het radarbeeld onder opties), maar we hebben het nog een stapje makkelijker gemaakt. Vanaf nu kan je in het menu linksbovenin bij "buien" ook kiezen voor "laatste 24 uur". Het systeem zal dan de laatste 24 uur tonen in stappen van een half uur.

Verbeterde EU beelden en verbeterde 3 uurs verwachting

donderdag 19 maart 2015

We hebben de dekking verbeterd van onze Europese radar. Het wilde soms voorkomen dat bepaalde buien met name boven zee niet goed doorkwamen. De filters hiervoor zijn verbeterd waardoor de satelliet data nu op de juiste wijze wordt verwerkt tot een Europees compositie.

Tevens hebben we deze week de radarverwachting van de komende 3 uur verbeterd. Met name bij nieuwe buien die onstaan (iets wat in de lente en zomer vaker voorkomt) is de berekening van de richting nu verbeterd.

Weerslag: elke dag beter weer!

Weergrafieken voor 1500 weerstations

donderdag 12 maart 2015

We boden al een tijdje weerstations aan en sinds enkele weken hadden we dit uitgebreid naar meerdere landen via onze weerstation pagina. Vanaf vandaag breiden we de diensten rondom de weerstations uit en is het mogelijk om historische grafieken te maken van al deze stations.

De grafieken kunnen gemaakt worden voor de temperatuur, wind, windirichting, luchtdruk en luchtvochtigheid. Per land zijn de stations aanklikbaar. Tevens is het mogelijk de grafieken te copieren naar je eigen website. De komende maanden willen we het aantal stations uitbreiden naar ongeveer 2200 stations. Hiermee dekken we alle Europese landen.

Kleur...1

maandag 9 maart 2015

We hebben in de Europese radar aangepast zodat er meer diepgang in de kleuren is en daarmee in de opbouw van de buien.

Via deze nieuwe kleuren is niet alleen de opbouw beter te zien maar ook de intensiteit van bui en daarmee of het een licht buitje of zware bui is.

Weerslag: elke dag beter weer!

Meer dan 1500 weerstations!

donderdag 5 maart 2015

De radarverwachting is verbeterd voor die situaties waar de buien/regen zich traag verplaatst. De update is per heden actief.


2 nieuwe radarstations!

woensdag 4 maart 2015

We hebben sinds gisteren 2 nieuwe radarstations in gebruik. Deze radars hebben een kleiner bereik maar zorgen er wel voor dat onze dekking van de Belgische kust beter is. De beelden op de Belgische kust waren soms versnipperd. Ook voor Nederland zijn deze buien van belang aangezien de aanvoer van regen en buien vaak vanaf het Kanaal en de Belgische kust loopt.

Weerslag: elke dag beter weer!

Update van onze 3 uur radarverwachting!

dinsdag 3 maart 2015

De radarverwachting is verbeterd voor die situaties waar de buien/regen zich traag verplaatst. De update is per heden actief.

Update van onze motregenradar!

woensdag 25 februari 2015

De motregenradar is verbeterd. Voorheen toonden we grijze vlakken/ronde cirkels. Door een combinatie met de satelliet te verbeteren en de kleuren aan te passen is nu duidelijker zichtbaar waar de motregen valt.

Update van onze 3 uur radarverwachting!

dinsdag 17 februari 2015

Vandaag hebben we wederom een update uitgebracht van onze 3 uurs radarverwachting. In deze update is er aandacht geweest voor een verbeterde "clutter"filter.

Wat is dat clutter? De radars die wij gebruiken meten soms "regen" die niet valt of niet bestaat. Dat kan zijn doordat bijvoorbeeld in de zomer water verdampt boven de noordzee, of boven land, of clutter kan zijn een groep vogels of objecten waar de radar tegenaan kijkt. Zo'n station denkt dan regen te zien maar het is er niet. Door de radars te combineren kunnen wij beter dit soort "vervuiling" van het radarbeeld herkennen.

De update zorgt ervoor dat de verwachte radarbeelden minder verstoringen tonen en dus ook minder snel in de app een alert sturen van regen die er niet is. De beelden zijn per direct beschikbaar en zijn ook direct beschikbaar in de app (de oude zijn vervangen dus je hoeft er niks voor te doen). We gaan deze update ook toepassen in de verwachting van de Europese radarbeelden .

Weerslag: elke dag beter weer!

Nieuwe versie Android app!

woensdag 11 februari 2015

Weerslag App
Voor Android hebben we een nieuwe versie van onze app uitgegeven. Naast een aantal problemen die verholpen zijn is de belangrijkste wijziging dat je nu een regenwaarschuwing of alarm kan instellen. Onze 3 uurs neerslag verwachting wordt gevoed door 45 radar stations en is daarmee de meest complete en betrouwbare 3 uurs regenverwachting. Niet alleen houden wij rekening met de radars van Nederland, maar ook met die van Duitsland, Engeland, Frankrijk en Belgie.

Deze beelden waren al op te roepen in de app en kunnen nu dus als waarschuwing ingesteld worden. De waarschuwing zijn voor iedereen die de app heeft geinstalleerd in te stellen. Je vindt het in de app via het hoofdmenu (linksboven), kies vervolgens "Alarmen". In het scherm dat nu komt kan je een alarm toevoegen.

Momenteel is het alleen mogelijk nog te kiezen uit een alarm voor verwachte neerslag in Nederland, Belgie, Duitsland, Luxemburg en Engeland. We zijn bezig ook alarm mogelijkheden voor heel Europa te bieden (gebaseerd op onze Europese neerslagbeelden) en we gaan ook waarschuwingen voor andere weerfenomen afgeven. Bij het toevoegen van een nieuwe alert zal standaard ingesteld staan dat je locatie wordt doorgegeven. Oftewel je telefoon geeft dan, uiteraard geanonimeerd, automatisch door waar je je bevindt zodat we de waarschuwing daarop kunnen afstemmen. Het is ook mogelijk een vaste locatie toe te voegen als waarschuwing.

Een waarschuwing wordt standaard een half uur van te voren afgegeven. Via het instellingen scherm is dit uit te breiden naar een uur of in te korten naar 5 minuten. We zijn bezig nieuwe waarschuwingen te maken o.a. voor heel Europa. Handig voor als je op vakantie bent en, zoals steeds vaker het geval, je internettoegang hebt.

Naast alerting mogelijkheden bevat de nieuwe versie tevens nieuwe Europese radarbeelden. Van Zuid-Italie tot aan het noorden van Finland en van IJsland tot het oosten van Polen kun je nu regenbeelden bekijken.

De iOS voor iPhone en iPad versie verwachten we binnenkort vrij te kunnen geven. Voor Windows Phone verwachten we later pas een update met deze mogelijkheden. Een overzicht van al onze apps vind je hier. In kwartaal 2 verwachten we een volgende update voor Android van de app uit te brengen. We zijn in elk geval nog niet uitgebouwd met alle ideeën die we hebben.

Weerslag: elke dag beter weer!

Weerslag App Weerslag App Weerslag App Weerslag App

Europese radar in de app!

maandag 9 februari 2015

Onze Europese neerslagbeelden zijn nu ook op te roepen in onze apps. Binnenkort op vakantie in de Oostenrijk, Zwitserland of Scandinavie? Dan is dit de meest complete en actuele radarbeeld wat je op kan vragen op je vakantie. Een overzicht van onze apps vind je op onze app pagina .

Heb je de app al en wil je deze nieuwe EU beelden ook zien? Je voegt de Europese radarbeelden door een nieuwe kaart toe te voegen. Het toevoegen van een kaart is vrij eenvoudig. Ga in het menu linksboven naar "Radars en kaarten", kies vervolgens "+ Nieuwe kaart aanmaken". Selecteer als land "Europa" en kies uit de beschikbare kaarten voor Europa "EU buien incl onweer" of als je de verwachting wilt kies je voor "buien komende 3 uur". Vanaf nu heb je een extra kaart toegevoegd aan de lijst van standaard kaarten en kun je de Europese neerslagbeelden opvragen. Ideaal voor op vakantie!

In februari zullen we ook een update van de app gaan uitbrengen o.a. met eerste alerting mogelijkheden van neerslag.

Scandinavische radar!

woensdag 4 februari 2015

Op onze Scandinavische website hebben we een nieuwe Scandinavisch beeld neergezet. Zowel actueel als verwacht . Voor Nederland uiteraard minder relevant. Wel is het mooi dat we via deze Scandinavische site ervaring opdoen met onze Europese buien radar en op die manier deze beter kunnen afstellen.

3 uursverwachting beeld nu ook copieerbaar

donderdag 22 januari 2015

Op veler verzoek kan een ieder via onze "Gratisweerdata pagina nu ook de 3 uurs verwachte beelden copieren.

Bekijk dit op deze pagina of copieer deze code direct naar je website:

Mocht je nog andere items toegevoegd willen zien worden aan onze gratisweerdatapagina, neem dan contact met ons op.

Weer per plaats!

woensdag 21 januari 2015

De verbeteringen gaan maar verder en verder. In onze apps was het al mogelijk de weersverwachting per plaats te zien. Op onze website was dat nog niet mogelijk tot vandaag.

Vanaf vandaag vind je bovenaan onze website in het menu een zoekbox. Type de naam van een plaats in en je ziet direct een lijst van plaatsen die in aanmerking komen. Vervolgens klik je op je plaats en krijg je de verwachting van de komende uren te zien. Er zijn ook keuzes voor komende dag(en) en weekend.

We gaan de komende tijd nog meer lokale mogelijkheden toevoegen.

Europese buienradar verwachting

maandag 19 januari 2015

Begin deze maand hebben we onze nieuwe Europese radarbeelden gelanceerd. We zijn deze beelden nog wat verder aan het verbeteren. Ondertussen hebben we ook een verwachtingsmodel op deze beelden gemaakt. Deze zijn vanaf vandaag te volgen op http://weerslag.nl/radareuropaverwacht.

Het model is in staat rotaties van buien en regen te herkennen. Depressies lopen geregeld over meerdere landen heen waardoor er in het hele complex een rotatie beweging ontstaat. Door onze regenradars en satellietradars te combineren herkennen wij deze uitgestrekte storingen en kunnen we ook de rotatie in deze storingen herkennen.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en zullen uiteraard het model de komende tijd ook in de gaten houden en bijstellen waar nodig.

Europese regenbeelden live inclusief onweer!

woensdag 7 januari 2015

Vandaag is onze Europese neerslag produkt live. Via http://weerslag.nl/radareuropabliksem is niet alleen de regen zelf te volgen maar is ook te volgen waar momenteel blikseminslagen zicht bevinden.

Het produkt toont de beelden om de 15 minuten maar wordt wel iedere minuut geupdate. Dat betekent als er van een bepaald gebied een bepaald hoog resolutie neerslag beeld binnenkomt verwerken wij dit direct in het beeld. Zo heb je op ieder moment het beste beeld van wat er op beschikbaar is.

Opmerkingen en suggesties zijn uiteraard welkom!

Nieuw jaar: nieuwe produkten, we starten met de Europese regenbeelden

zaterdag 3 januari 2015

Afgelopen april 2014 zijn we met weerslag.nl gestart. In de afgelopen paar maanden hebben we al veel innovaties op actueel weergebied gebracht en het goede nieuws is we zijn nog lang niet klaar.

We werken momenteel aan diverse innovaties. 1 daarvan is een nieuwe Europees regenbeeld. We verwachten dit begin januari uit te kunnen brengen. De laatste tests lopen hier nu voor. Hieronder een sneak preview van het bereik. Het loopt van IJsland tot in Rusland.

Hou onze website in de gaten! Weerslag.nl: elke dag beter weer!

Waarnemingen sneeuw

zaterdag 27 december 2014

Vandaag valt er veel sneeuw in het zuiden en midden van het land. Vorige week hadden we al gezorgd dat de sneeuwradar copieerbaar is naar je eigen website via: sneeuwradar op je eigen website. Vandaag hebben we de sneeuwradar inhoudelijk verbeterd. We merkten dat bepaalde detectie niet altijd fijn genoeg was. We hebben daarom het aantal weerstations waarmee we de sneeuw detecteren vergroot naar meer dan 300 weerstations. Hiermee hebben we meer grondmetingen om te zien of er sneeuw of natte sneeuw valt en kunnen we dus een betrouwbaarder beeld geven waar de sneeuw momenteel valt. Bekijk het op de sneeuwradar pagina! Het resultaat was vandaag al direct te zien!

Weerslag.nl: elke dag beter weer en vandaag betere sneeuw!

Sneeuwradar als copieerbaar plaatje

vrijdag 19 december 2014

Via onze gratis weerdata pagina was het al mogelijk diverse soorten radars te copieren naar je eigen website. Denk hierbij aan de actuele radar inclusief onweer, de zon, een lokale radar etc.

Vandaag voegen we daar de sneeuwradar als plaatje aan toe. Via de lokale pagina was het al mogelijk om een lokaal beeld van de sneeuwradar op je eigen website te zetten en met deze toevoeging kan dat nu ook voor het beeld van heel Nederland. Bekijk het op de sneeuwradar link.

Nu moet het alleen nog gaan sneeuwen! :-)

3 uurs radarverwachting verbeterd

maandag 15 december 2014

Al een tijdje hebben we een 3 uurs radarverwachting, te bekijken via: regenverwachting of te copieren naar je eigen website via: radar op je eigen site.

We proberen elke keer weer dit model te verbeteren op basis van nieuwe inzichten en ervaringen. Vandaag hebben we het model geupgrade naar onze laatste versie. In deze laatste versie rekenen we de data sneller door, waardoor we een verwachting kunnen maken gebaseerd op de meest recente radardata. Dit leidt tot een tijdwinst van 5 tot 10 minuten ten opzichte van de oude situatie.

Een groot voordeel van deze tijdwinst is dat we hierdoor buien die soms spontaan ontstaan sneller mee kunnen nemen in onze 3 uursverwachting en ook bij regenzones werken we met actuelere gegevens.

Hou het in de gaten via de 3 uurs radarverwachting pagina. Weerslag.nl: Elke dag beter weer!

Sneeuwradar verder verbeterd

dinsdag 2 december 2014

We hebben vandaag de sneeuwradar verder verbeterd. De dekking in Duitsland is uitgebreid waardoor daar een realistischer sneeuwbeeld naar voren komt. Voor het Nederlandse deel zijn geen aanpassingen gedaan, maar aangezien ons weer ook geregeld uit Duitsland komt is het in dat opzicht beter te volgen nu.

Volg de sneeuwradar hier: sneeuwradar Nederland

Nieuw: historie opvragen

maandag 1 december 2014

Vanaf vandaag kun je historische radarbeelden bij ons opvragen. De historie is nu nog beperkt maar wordt naarmate de tijd vordert groter. Ook zullen we onweer aan de historie gaan toevoegen.

Je kunt de historie opvragen via de homepage en het "Opties" scherm uitklappen. Kies een datum, het aantal beelden en eventueel het overslaan van een aantal beelden.

Een voorbeeld is deze radarbeelden van 23 november 17:35 en 6 uur verder met stappen van 10 minuten ipv 5 minuten.Het optiesscherm zal in de toekomst meer mogelijkheden gaan bevatten die relevant zijn rondom het radarbeeld. Zoals het kiezen van een andere achtergrondkaart, onweer, zoomniveau, webcams, etcetera.

Nieuw: sneeuwradar van Weerslag.nl!

vrijdag 21 november 2014

Aangezien het bijna winter is en de temperatuur langzaam daalt hebben we een sneeuwradar gemaakt. In 2008 waren we de eerste die een sneeuwradar hadden bedacht en nu bieden we je de nieuwste versie van Weerslag sneeuwradar. Uniek aan onze sneeuwradar is dat we dit niet alleen voor Nederland hebben gemaakt maar uiteraard ook de sneeuwval tonen van de omliggende landen. Zo kun je precies zien waarvandaan er sneeuw naar Nederland en Belgie komt.

De sneeuwradar combineert de 40 sneeuwradar stations met over 200 weerstations. Op die manier krijgen we een betrouwbaar beeld waar regen, natte sneeuw en echte sneeuw valt.

Sneeuwval is geen wiskundige exactheid. We middelen de temperaturen en de waarnemingen van de weerstations om op die manier een goed beeld van de sneeuwval te krijgen.

In de sneeuwradar zijn roze gebieden gebieden waar vaste sneeuw valt (de normale sneeuw). De fel blauwe gebieden zijn gebieden waar er natte sneeuw valt, oftewel geen regen geen sneeuw.

Weerslag.nl apps: elke dag beter weer!

vrijdag 7 november 2014

Onze verzameling apps is al zo uitgebreid en de apps zo compleet. Dat roept om een mooie promo!

Delen via:

Bekijk het overzicht van onze apps op: onze app pagina.

Weerslag App Weerslag App

iPhone en iPad update!

maandag 3 november 2014

Ook voor de iPhone en iPad is de app geupdate inmidddels. De features:
- weersverwachting per plaats is nu doorzoekbaar;
- windsnelheden in beaufort ipv m/s of km/u;
- basismenu linksbovenin is overzichtelijker;
- beter batterijverbruik

Weerslag app update!

vrijdag 31 oktober 2014

De weerslag app is wederom geupdate. Voor Android is de update reeds te downloaden voor iOS zal dit rond 10 november kunnen. Voor Windows Phone 8 hebben we ook een update echter wachten we op de update van Microsoft voor Windows Phone 8.1.1. Pas dan kunnen we de app updaten.

De update bevat onder andere een wijziging in de wind. Deze wordt nu in beaufort uitgedrukt en niet meer in km/u. Tevens is een belangrijke wijziging gemaakt in de weer per plaats. Je kunt nu een eigen plaats intypen om te zoeken en de weergave van de dagen en uren is logischer gemaakt zodat je in 1 oogopslag de verwachtingen van de plaats ziet. Tot slot is een belangrijke verbetering gemaakt in het batterijverbruik zodat de app minder stroom vergt. Download het nu!


Waar kan ik de app downloaden?
Weerslag App Weerslag App

Webcams!

maandag 27 oktober 2014

Als je toestemming hebt gegeven om automatisch je locatie op de kaart te tonen zie je links in het beeld de verwachting van neerslag voor die locatie. Vanaf vandaag zetten we hier ook de dichtsbijzijnde bij ons bekende webcams bij zodat je van die locatie of van andere locaties die je hebt ingesteld het bijbehorende beeld kunt zien.


Uiteraard kan je altijd ook naar buiten kijken om te zien of het klopt :-). Op de webcampagina vind je het hele overzicht van webcams en je kunt via het contactformulier een webcam aanmelden bij ons.

Hou je tijd in beeld!

maandag 13 oktober 2014

Dit keer een nieuwe superhandige optie op onze website. We kregen vaak de opmerking als ik de tijd wil volgen en de plek waar ik zit, dan schiet mijn oog steeds naar boven en naar beneden of moet ik het beeld pauzeren. Je zoekt dan immers de buien bij jou in de buurt en het tijdstip waarop die verwacht worden.

In onze weerslag app hadden we dit al opgelost door de tijd direct naast de plaats te zetten. En vanaf nu hebben we dat ook beschikbaar voor de website! Kortom als je een locatie hebt ingesteld en je klikt op de markering of gaat er met je muis overheen dan zie je direct de tijd naast de markering. Geen ogen meer die omhoog en omlaag hoeven, maar direct de tijd in beeld daar waar je hem zelf wilt zien!


Weerslag.nl: elke dag beter weer!

Weerslag op Google Glass!

woensdag 8 oktober 2014

Weerslag.nl introduceert vandaag de eerste Nederlandse weer-app voor Google Glass. De bril van Google laat een grafiekje en radarbeeld zien die over een periode van 3 uur aangeeft of het droog blijft of gaat regen. "We experimenteren graag met nieuwe technologie" zegt Edwin Rijkaart van Weerslag.nl. "Dat hebben we in het verleden ook altijd gedaan voor onze andere sites zoals Buienradar en Beurs.nl" aldus Rijkaart.


De app op Google Glass update zich telkens als men zich verplaatst. Men kan het bijvoorbeeld op de fiets gebruiken of tijdens een wandeling. In de toekomst heeft Weerslag.nl nog meer plannen met de futuristische bril van Google. Naast neerslag kan men straks ook kijken naar de actuele bewolking en zonneschijn.

De app voor Google Glass is gebouwd in samenwerking met het Nederlandse inBeacon. inBeacon is specialist op het gebied van iBeacons. M.b.v. iBeacons kun je locaties nog nauwkeuriger bepalen. Zo kan je b.v. zien of iemand binnen is of buiten. Ook met iBeacons lopen nu de eerste proefprojecten. "Nauwkeuriger, sneller en duidelijker waarschuwen, dat staat centraal bij ons" aldus Rijkaart.

Naast de app voor Google Glass heeft weerslag.nl deze zomer ook een app geïntroduceerd voor Android, iPhone en Windows Phone. In korte tijd installeerde 50.000 gebruikers de apps. "Doordat wij radars van andere landen (UK en Duitsland) koppelen aan de Nederlandse radar ontstaat een veel nauwkeuriger beeld. Afgelopen dinsdag was dat goed te zien toen veel buien in hoog tempo vanuit het zuidwesten Nederland in draaiden. De dekking is completer wat de nauwkeurigheid verhoogd".

De Weerslag.nl Google Glass app is te downloaden via http://weerglas.weerslag.nl.

In app purchase

donderdag 2 oktober 2014

Vanaf dit moment is het mogelijk in onze iOS (iPhone, iPad) applicaties de reclame af te kopen. Je vindt dit in het menu van de app linksboven onder "Reclame verwijderen". Vervolgens kun je door op de knop "Reclame verwijderen" te drukken de reclame afkopen. Je betaalt voor het afkopen momenteel 89 cent, dit is het laagste bedrag dat Apple toestaat. Hierna is de reclame verdwijderd voor deze versies en de versies van de komende jaren.

In 2014 komen er nog meer updates aan. Zo gaan we het batterijverbruik verder verbeteren, komt de mogelijkheid de weersverwachting van een plaats te zoeken en komt er regenalerting (waarschuwing als er regen op je locatie wordt verwacht binnen 3 uur) in de app. Deze items zijn momenteel in ontwikkeling en worden stapsgewijs in 2014 beschikbaar gesteld. Als je eenmaal een aankoop hebt gedaan kun je ook in deze toekomstige versies kostenloos de reclame verwijderen.

Hieronder nog enkele veelgestelde vragen rondom de afkoop van de reclame. De antwoorden gelden voor zowel iPad/iPhone als ook Android.Veelgestelde vragen:
Hoe wordt de 89 cent betaald?
De betaling loopt via Apple (en bij Android via Google) en verloopt net zoals uw andere betalingen voor apps.
Ik heb betaald maar zie toch nog reclame onderin?
Indien de reclame blijft staan, sluit dan de app geheel af en herstart de app.
Ik heb een update geinstalleerd van de Weerslag app en zie wederom de reclame. Hoe krijg ik die weg?
Nadat je een update hebt geinstalleerd of de Weerslag app hebt geherinstalleerd moet je opnieuw in het menu naar "Reclame verwijderen" gaan. In het scherm hierna kies je voor "Herstellen eerdere aankoop". We controleren vervolgens automatisch of je de aankoop eerder hebt gedaan en zo ja wordt de reclame direct verwijderd zonder dat je hier opnieuw voor betaald.
Als ik de reclame afkoop zijn er dan extra andere opties die beschikbaar komen ten opzichte van als ik niet betaal?
Nee. De versies inhoudelijk tussen betaald of onbetaald zijn identiek. Het enige verschil is dat je in de onbetaalde versies dus reclame ziet en in de betaalde versies niet. Je koopt enkel dus de reclame af. Waardoor het enige verschil is dat er onderin geen reclame wordt getoond, het beeld rustiger is en je een groter beeld hebt. We hopen wel dat de meeste gebruikers de reclame afkopen aangezien je daarmee onze activiteiten nog beter ondersteunt.
Waar kan ik de app downloaden?
Weerslag App Weerslag App

Radardekking per 5 minuten in Noord-Frankrijk

maandag 29 september 2014

Vorige week kondigden we al een experiment aan waarbij we dankzij het anders instellen van onze Duitse radars en combineren met de satellietbeelden we nu een betere radardekking hebben in Noord-Frankrijk. Gezien de goede resultaten van de test hebben we besloten deze beelden actief te zetten.

Dit betekent dat vanaf vandaag we in Noord-Frankrijk, maar ook bijvoorbeeld in de Ardennen en Luxemburg een betere radardekking hebben. Aangezien deze beelden ook in onze radarverwachting worden meegenomen kunnen we bij een zuidelijke windstroming ook een betere verwachting afgeven voor Belgie en de zuidelijke provincies van Nederland. De beelden kan je bekijken via de website van weerslag en zijn ook per direct beschikbaar in de app (normale radarbeelden).

Hieronder een voorbeeld van de radardekking voor Noord-Frankrijk. De regenbuien ten zuiden van Belgie, waren normaal niet zichtbaar geweest in onze radarbeelden. Nu worden deze wel getoond en meegenomen in het gehele beeld.


Doe er je voordeel mee! Weerslag: elke dag beter weer!

Mist pagina

dinsdag 23 september 2014

Vanaf vandaag bieden we een mistpagina aan. Hierop is actueel te zien waar er momenteel mist gesignaleerd wordt. We combineren grondwaarnemingen met satellietbeelden zodat een beeld ontstaat waar de mist aanwezig is en of deze oplost of niet.

De mistpagina is te zien via deze pagina en werkt de beelden elke 5 minuten bij. Bekijk de beelden:

In ontwikkeling: betere dekking Zuid-Belgie en Noord-Frankrijk

zaterdag 20 september 2014

We zijn bezig met een testopstelling om onze radardekking in Noord-Frankrijk, Luxemburg en het gebied rondom de Ardennen in Belgie te verbeteren. We hebben een nieuwe afstelling van onze Duitse en Engelse radars gemaakt en dat gecombineerd met de 5 minuten satellietbeelden. Hierdoor kunnen we in die gebieden beter de neerslag en buien tonen.

Waarvoor is dat van belang zul je denken? Voor Belgie is het sowieso van belang en voor Nederland minder. Echter aangezien onze 3 uurs radarverwachting gebaseerd is op de actuele radarbeelden krijg je met deze toevoeging nu een betere 3 uurs radarverwachting. Immers bij een zuidelijke stroming vanaf Frankrijk kunnen wij nu in deze verwachting de buien die daar zijn meenemen en vroegtijdig waarschuwen voor neerslag die vanuit dit gebied eraan komt.

Vergelijk de beelden:

We gaan dit rond september/oktober live zetten op alle websites, apps en ook in onze regen alerting diensten.

De reload knop

maandag 15 september 2014

Vanaf vandaag tonen we een herladen of reload knop op je scherm als je weerslag.nl langer dan 15 minuten open hebt staan. We krijgen wel eens de vraag of de site niet automatisch de radar kan herladen zodat je altijd het laatste beeld ziet. Toch hebben we hiervoor op dit moment niet gekozen. Een heel groot deel van ons bezoek is mobiel, het zou niet alleen betekenen een extra druk op onze servers maar ook dat je mobiele verbruik sterk kan toenemen. Nu zal niet iedereen dat erg vinden maar diegene met een bundel wel. Aangezien een reloadknop ook duidelijk aangeeft dat er nieuwe data is hebben we gekozen om deze in je scherm te tonen. Zo voorkom je dat er onnodig data wordt geladen en zie je toch gelijk dat er nieuwe beelden klaar staan die met slechts een druk op de knop geladen kunnen worden.

In de weerslag app werkt het weer net een slag anders. Daar geldt als de app niet actief is laadt deze geen data in. Pas als je de app start of actief maakt wordt direct het laatste radarbeeld voor je opgehaald zonder dat je hoeft te klikken.

Reload weerslag knop

Nog sneller de radar op je eigen site!

vrijdag 12 september 2014

We bieden al weer een tijdje de mogelijkheid om radar op je eigen website te zetten. Je hebt daar de keuze uit kleine en grote radarbeelden, statisch of bewegend en je kan de radarbeelden ingezoomd krijgen op een voorkeurslocatie.

Op de lokale buienradar pagina geef je een plaats op en vervolgens het zoomniveau waarna je een stukje code krijg waarmee je direct de radar op je eigen site plaatst. Deze pagina liep op mobiele browsers soms wat trager doordat er veel data werd ingeladen. We hebben vandaag een wijziging actief gezet die het laden versneld waardoor op en mobiel en gewone tablets of pcs de pagina sneller loopt en daarmee gebruikersvriendelijker is. Stel nu je eigen locatie in en copieer de code naar je website!

Dagbeelden van de satellietbeelden nu per 5 minuten ipv 15 minuten!

donderdag 4 september 2014

Vanaf vandaag bieden we op onze satellietpagina de zon en wolken beelden per 5 minuten aan. De data was altijd al beschikbaar per 15 minuten maar doordat de beelden sinds een paar weken nu beschikbaar zijn gekomen per 5 minuten hebben we besloten dit ook voor onze bezoeker beschikbaar te stellen.

Als je overigens meer dan alleen Nederland wilt bekijken kijk dan eens op onze zuster website http://www.sat24.nl. Daar vind je satellietbeelden van Europa, satellietbeelden van Afrika, regenbeelden en nog veel meer.

Diverse nieuwe weerkaarten beschikbaar in onze app!

woensdag 28 augusts 2014

We hebben vandaag een update gedaan van onze weerslag app. Je vindt er nu naast de vertrouwde Nederlandse beelden een veelvoud aan nieuwe kaarten:
- 18 nieuwe visuele (overdag) en infrarood (nacht) satelliet kaarten van diverse landen;
- de Engelse, Duitse en Franse radar;
- de Europese regenradar.

Tevens is de app nu beschikbaar in 5 talen.

Hoe krijg je de update op je tablet of telefoon?
Als je de iPhone, iPad, Android of Windows Phone app al geinstalleerd hebt krijg je de update automatisch komende week toegezonden. Elke week checkt de software de laatste beschikbare kaarten en haalt die op. Wil je de kaarten eerder of heb je de app nog niet op je telefoon of tablet (her)installeer deze dan.

Door een (her)installatie krijg je automatisch de laatste kaarten opgestuurd.

Weerslag App Weerslag App

Aankomende update
Begin september zal er van de app een volgende update verschijnen. Hierin wordt het voor de Android en iOS gebruikers mogelijk de reclame onderin uit te schakelen.

Windows Phone 8 app beschikbaar!

woensdag 20 augusts 2014

Onze Windows Phone 8 app is beschikbaar. Hierin is het mogelijk de actuele radarbeelden, satellietbeelden, weerbericht en weersverwachting per plaats in te zien. Bij de radar en satellietbeelden kun je zoomen/pinchen en het beeld verslepen.

De komende maanden wordt de app verder uitgebreid en voegen we nieuwe functionaliteiten toe. Suggesties zijn uiteraard welkom! LET OP: De Weerslag Windows Phone app werkt momenteel alleeen onder Windows Phone 8.0 en 8.1.1. Onder Windows Phone 8.1 zal deze helaas niet werken vanwege een probleem in 8.1 met het laden van onze app.

Satellietbeelden in app verbeterd

maandag 18 augusts 2014

In de Weerslag app is het mogelijk satellietbeelden van landen en heel Europa op te vragen. We hebben de resolutie/scherpte van deze beelden sterk verbeterd. Hierdoor is nog beter te zien waar de zon schijnt en waar het bewolkt is. Doe er je voordeel mee! Als volgende stap zullen we de beelden ook per 5 minuten beschikbaar gaan stellen zoals nu al op onze dochtersite http://sat24.nl het geval is.

Bugfixes iOS app

vrijdag 14 augusts 2014

De iPhone/iPad weerslag app is verbeterd. Diverse kleine bugjes zijn eruit gehaald waardoor het batterij verbruik lager is en de beelden beter laden. Komende maand zal ook het mogelijk worden de advertenties te verwijderen. De Windows Phone 8 app verschijnt eind augustus.

Probeer het uit en laat ons weten hoe het bevalt!

Android App verbeterd.

maandag 11 augusts 2014

In de Play Store van Google staat vanaf vandaag een verbeterde versie van onze Android app klaar. Er zijn diverse kleine foutjes verbeterd. De belangrijkste was wel het batterijverbruik. Dit is aangepast en een stuk lager nu. Tevens zijn bepaalde teksten verbeterd bij het delen naar Facebook of Twitter en is een fout in het weersverwachting pagina waarbij in de avond de dag erna wegviel verbeterd.

Voor iOS (iPad/iPhone) is de verbetering ook ingediend en verwachten we dat deze door apple rond 25 augustus is goedgekeurd. Voor Windows Phone zijn we met de laatste puntjes op de i bezig, nog steeds. Met name het navigeren op de kaart werkt in Windows Phone dusdanig anders dat dit ons meer tijd kost dan verwacht. Maar we houden vol!

Begin september verwachten we een versie waar de reclame kan worden uitgezet. Hierna gaan we inhoudelijk voor het einde van het jaar nieuwe zaken toevoegen aan de applicatie.

Radarverwachting verbeterd.

vrijdag 1 augusts 2014

We hebben een paar aanpassingen gedaan aan onze radarverwachting. We hebben o.a. een bug ontdekt bij een wijzigend windveld wat er nu uit is. Tevens herkennen we rotaties en snelheid van nieuwe buien beter.

Probeer het uit en laat ons weten hoe het bevalt!

Motregenradar verbeterd!

dinsdag 15 juli 2014

Aangezien de afgelopen paar weken met enige regelmaat het motregende in Nederland hadden we een goede gelegenheid onze motregenradar te testen. Daarbij constateerden we dat er soms motregen werd getoond wat er niet was en andersom dat het soms motregende zonder dat wij dit toonden op de motregenradar. Zeg dat het in 80% van de gevallen goed ging en in 20% verkeerd.

We hebben wat aanpassingen gedaan waardoor de foutenkans verkleind is. Motregen blijft een lastig fenomeen. Oftewel we kunnen het nooit 100% goed krijgen. Motregen is zulke fijne regen dat de radarstations hier dwars doorheen kijken. In elk geval niet elke radar ziet het goed. Onze ervaring is dat de radar die in Duitsland opgesteld staan het beter zien dan de radar die momenteel in Nederland staat. Aangezien wij 1 beeld ervan maken voor Nederland en Belgie hebben we dus als geluk dat op weerslag ook de Duitse radars worden getoond.

Wat hebben we verbeterd?
1. We hebben het aantal weerstations waar we grondmetingen of het regent mee doen uitgebreid. Hoe meer stations metingen doen hoe betrouwbaarder het beeld.
2. We gebruiken de laatste satellietbeelden als extra verificatie waar de bewolking hangt. Aangezien deze satellietbeelden inmiddels bij ons per 5 minuten beschikbaar is ontstaat een nauwkeuriger beeld waar de motregen zich momenteel bevindt.
3. We hebben de radarstations die ten oosten staan van Nederland een grotere dichtheid gegeven, waardoor deze de beelden van de Nederlandse radars overschrijft. Deze Duitse radars zijn beter uitgerust om motregen te detecteren, ook als dit zich boven Nederland bevindt. Hierdoor krijg je een beter totaal beeld.

Al met al voor jou als gebruiker allemaal irrelevant, het belangrijkste is immers dat je niet nat wilt worden of wilt weten waar het regent. De beelden zijn per heden beschikbaar via de website en in de apps! We gaan bovendien de motregen informatie verder integreren in het 3e kwartaal van 2014 in onze verwachtingsmodellen om zo een nog betrouwbaardere 3 uurs verwachting te hebben.

Hieronder een voorbeeld beeld van de motregenradar. De grijze kleur zijn gebieden waar motregen is gemeten door onze grondstations en satelliet. Daarbovenop hebben we de normale radarbeelden geprojecteerd, zodat dat wat de radar wel ziet ook zichtbaar hierin wordt.


Weerslag: elke dag beter weer!

Weerslag app voor iPad en iPhone

maandag 14 juli 2014

Vanaf nu is de Weerslag app beschikbaar voor iOS en daarmee voor iPad en iPhone. Op de iPhone club website is een review van onze weerslag app te lezen.

De app was sinds vorige week ook al beschikbaar voor Android. Een Windows Phone versie zit er ook nog aan te komen een dezer weken.

Nieuwe opzet homepage!

woensdag 9 juli 2014

Vandaag hebben we enkele wijzigingen doorgevoerd op de website van Weerslag. Als je via je tablet, desktop of laptop naar http://weerslag.nl gaat zie je vanaf vandaag links direct de regengrafiek van je huidige locatie. Tevens kan je andere grafieken toevoegen van andere locaties en er doorheen scrollen. Instellen van locaties kan door te klikken op de locatie of via deze link.

Ook nieuw is dat de actuele radar en verwachte radarbeelden direct vanaf links te selecteren zijn, hetzelfde geldt voor de zonbeelden. Kortom de data stond al op de website maar is nu net wat makkeljker te vinden.

Onder het grote radarbeeld hebben we de foto's geplaatst en de 5 daagse verwachting. Weerslag.nl: elke dag beter weer!

Weerslag Android app!

vrijdag 4 juli 2014

Vanaf vandaag in de playstore onze Weerslag Android app gratis te downloaden. Probeer hem nu!

    

Mobiel....

maandag 23 juni 2014

Onze gewone site (http://weerslag.nl) houdt rekening met tablets en mobiele telefoons. De site schaalt automatisch in grootte afhankelijk van de mogelijkheden van je mobiel of tablet. Toch hebben we besloten om daarnaast een aparte mobiele site te lanceren onder http://m.weerslag.nl. De reden hiervoor is dat ook bij tragere verbindingen deze http://m.weerslag.nl website sneller reageert en ook op oudere telefoons normaal werkt.

Screenshot _2014-06-23-10-06-55_resized

Als extra service controleren we op de website hoe snel je internetverbinding is, is deze onder een bepaald niveau omdat je slecht bereik hebt of slechte wifi, dan sturen we je direct door naar m.weerslag.nl.

Weerslag: elke dag beter weer!

Flinke onweersbui onderweg....

dinsdag 9 juni 2014

Om de zoveel tijd is er weer ergens noodweer. Aangezien we in meerdere landen actief zijn gebeurt dat op zich geregeld. Is het droog in Nederland dan regent het wel in Duitsland of Frankrijk. Afgelopen maandag 8 juni was het weer raak in Nederland. Een weeralarm vanwege een onweersbui met extreem veel ontladingen die ook nog eens op Pinkpop afkoerste.

We willen de beste oplossing immers bieden en eentje die altijd beschikbaar is. Op zo'n stormdag schalen we dan ook gelijk op met een aantal mensen. Personen die de ICT in de gaten houden (doet de cloud het wel, want helaas is de cloud ook niet altijd perfect), personen die weerinhoudelijk dingen kunnen melden op Twitter en Facebook en personen die de kwaliteit en tijdigheid van de radarbeelden, satelliet en andere actuele beelden monitoren. Kortom noodweer betekent voor ons ook echt er zijn voor jullie als bezoekers en het beste produkt leveren en elke keer weer leren hoe het de volgende keer nog beter kan. Elke dag beter weer!

Kantoorgebouw staat in de weg....

donderdag 5 juni 2014

Vandaag is een mooi voorbeeld dat de radar niet altijd alles goed ziet. De neerslagradar is een aparaat dat in feite rondjes draait en daarbij echo's/signalen uitstuurt. Vervolgens reflecteren die echo's doordat er bijvoorbeeld regen is en hoe snel die signalen terugkomen levert dan op waar precies het regent. De radartechniek is een vrij oude techniek maar werkt nog steeds zo.

Helaas doordat Nederland steeds voller wordt gebouwd worden de signalen die uitgezonden worden niet altijd goed geinterpreteerd. Een mooi voorbeeld was weer vandaag. Rond 14:00 was op de regenradarbeelden te zien dat in het zuidwesten boven Zeeland een kleine regenstrook zat. Terwijl als je naar de satellietbeelden keek deze regenstrook er niet kon zijn, het was mooi zonnig in Zeeland. 

Radarbilt

Hoe kan dit? 1 van de radarstations staat in de Bilt. Nabij de Bilt ligt een gebouw te Rijnsweerd. Dit gebouw staat op ongeveer 1500 meter ten zuidwesten van de radar. Als de radar ronddraait kijkt deze op een gegeven moment richting dit gebouw. Het gebouw staat in de weg en reflecteert het signaal van zuidwest naar het noordoosten. Kortom de radar denkt dat hij naar het zuidwesten kijkt, terwijl hij het noordoosten ziet. Waarna hij regen die in het noordoosten hangt (bijvoorbeeld vandaag bij Groningen) intekent als regen uit het zuidwesten. 

Het radarstation in Den Helder heeft hier minder last van. Gebouwen maar ook windmolenparken en andere hoge dingen leiden tot verstoring van de radarbeelden. Recent heeft het KNMI besloten de regenradar van De Bilt te verplaatsen naar Herwijnen. Doordat radar de Bilt steeds verder wordt ingebouwd ziet deze steeds meer dingen verkeerd en is het tijd een nieuwe locatie op te zoeken. Het exacte moment waarop overgeschakeld wordt is nog niet bekend. Wel zal hiermee dit specifieke fenomeen verdwijnen, maar aangezien er wel meer obstakels zijn in Nederland wellicht weer nieuwe bijkomen. 

Het radarstation in Herwijnen staat ietsjes zuidelijker dan de Bilt. Hierdoor zullen de Nederlandse radarbeelden ook voor Limburg wat beter worden. Aangezien weerslag.nl ook werkt met Duitse regenradarstations en wij ipv 2 maar liefst 40 radarstations combineren zal voor ons de dekking in Limburg en Belgie niet veel veranderen. Daar zien wij al meer dan de standaard KNMI radars.

Beelden nu in elk formaat voor een ieder beschikbaar!

dinsdag 3 juni 2014

De afgelopen weken zijn we druk bezig met onze eigen app (die we rond de zomer in de stores verwachten). We hebben hiervoor een plaatjesplatform gemaakt waarop we onze beelden makkelijk in diverse formaten kunnen uitserveren. Dit platform stellen we ook beschikbaar aan anderen. Kortom als je onze beelden ergens in een app voor een telefoon, tablet, televisie of anders wilt gebruiken dan kan dat. We hebben de beelden als animaties en ook als losse beelden en kunnen het schalen in diverse formaten.

Interesse? Stuur ons even een mail met kort erin waar je het voor wilt gebruiken en welke beelden dan nemen we contact op met je waar de data te vinden is.

Weerslag.be is live!

woensdag 21 mei 2014

We hebben sinds vandaag een officiële Belgische weersite. http://weerslag.be biedt vergelijkbare opties als de Nederlandse site maar is meer Belgisch georienteerd. De site is ook beschikbaar in het Frans. Rechtsbovenin kan van taal gewisseld worden. De actuele neerslagradar voor België staat centraal op de site maar alle andere weeropties zijn uiteraard ook beschikbaar. Er zal ook een Belgische app beschikbaar gaan komen rond de zomer.

WeerslagbeZonbeelden nu ook voor je eigen website

maandag 19 mei 2014

Vanaf vandaag kun je via de gratis radar pagina ook de zonbeelden en zonverwachting van de komende 2 uur op je eigen website zetten. Ga naar: http://weerslag.nl/Home/GratisRadarInstallatie en kies voor "zon en wolken". Je krijgt dan de zon beelden ingezoomd op een lokatie naar keuze.


Natgetest

woensdag 14 mei 2014

De afgelopen dagen waren er veel buien en regen. Ideaal weer om onze radarbeelden goed te testen. Veel mensen denken dat het een kwestie is van even wat radarstations aan elkaar knopen en klaar, maar helaas zit daar toch meer werk in. Zoals we al eerder aangaven hebben we clutterfilters om spookmeldingen te filteren uit de radar maar we moeten ook rekening houden met het feit dat regen die de radar soms ziet op een bepaalde hoogte helemaal nooit op de grond zal komen. Die verdampt bij het vallen afhankelijk van het weersoort op dat moment.

Dat soort monitoring is deels geautomatiseerd maar daarnaast hebben we 2 mensen die dit actief monitoren bijvoorbeeld met grondstations, webcams bekijken, waarnemingen van weermensen in het veld en het actuele weer en waar nodig bijstellen. Het blijft toch "weer" ook deels mensenwerk, maar daarmee onderscheiden we ons dan ook van de rest!

Uiteindelijk uitkomst is dat het proces goed functioneert en we veel positieve feedback krijgen op onze radarbeelden versus de werkelijkheid. Bedankt aan diegene die hebben meegeholpen.... op naar een wat meer zonnigere periode.


Infrarood satelliet per 5 minuten!

maandag 5 mei 2014

We boden al de visuele satellietbeelden en infraroodsatellietbeelden per 15 minuten aan. Vanaf vandaag voegen we daar nog wat aan toe namelijk de infrarood satellietbeelden per 5 minuten! Oftewel 3x vaker een beeld en sneller het actuele bewolkingsbeeld.

We zullen de komende tijd ook de visuele satellietbeelden per 5 minuten aanbieden. De 5 minuten beelden verschillen van de 15 minuten in die zin dat de beelden iets minder scherp zijn. Bij de infrarood beelden is dit nagenoeg verwaarloosbaar. Bij de visuele beelden zal dit wel meer zichtbaar zijn. Maar voor het signaleren van de basiswolken leveren beide satellietbeelden een prima weergave.

Ook de vorige week aangekondigde combinatiebeelden van de bewolking en radarbeelden is nu per 5 minuten beschikbaar.

We zullen verder onze motregenradar filters en de filters die we gebruiken op andere plekken ook upgraden naar 5 minuten de komende tijd.
Satir 


Wolken en radarbeelden

maandag 28 april 2014

Vanaf vandaag bieden we combinatiebeelden van bewolking en radar aan voor Nederland, Belgie, Engeland en Duitsland. Op deze beelden zie je ieder kwartier waar de dikkere bewolking zich bevindt met daaroverheen de gemeten neerslag. Met name in de zomermaanden zijn dit mooie beelden om in de gaten te houden waar de zogenamade "ploffers" ontstaan. Ploffers is bewolking die met name op warme dagen heel snel ontstaat en waaruit vaak na een half uur pittige buien kunnen ontstaan. Door op dit soort wolken te letten kun je vrij goed inschatten waar er buien gaan vallen.

Daarnaast is het een mooi combinatiebeeld. We zullen de komende tijd ook onweer toevoegen aan het beeld om het plaatje compleet te krijgen van bewolking, radar en bliksem.

Wolkenradar 


Clutterfilter voor zee aangepast... (de wat zul je denken)

zaterdag 26 april 2014

En nog een kado voor Koningsdag! We hebben ons clutter filter wederom verbeterd.... jullie wat zul je denken? Clutter betekent eigenlijk de spookwaarnemingen die je soms ziet op de radar. Bijvoorbeeld op een warme dag zie je soms pixels boven het land of zee liggen waarvan je denkt maar dat kan helemaal niet want het is strak blauw. Dat noemen we clutter. Oftewel meetfouten van de radar. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de radar op een warme dag opstijgende verdampende lucht als regen ziet of dat er een gebouw in de weg staat of een grote zwerm vogels voor regen wordt aangezien. Allemaal verstoringen die het radarbeeld vervuilen en dat noemen we dan met een mooi woord clutter.

We hebben al diverse filters draaien die ervoor zorgen dat de bezoeker zo min mogelijk van deze vervuiling hoeft te zien, het schoont het beeld op. Teveel opschonen wil je ook weer niet want dan zie je straks echte buien niet meer. Kortom de filters moeten vrij slim zijn. Vandaag hebben we een 6e filter toegevoegd aan ons rijtje van filters namelijk een noordzee filter.

Clutter/verstoringen komen vaak voor op de noordzee, speciaal hiervoor hebben we nu een filter gemaakt die beter deze foute metingen wegfilterd. Kortom: geniet ervan, alleen je merkt er als het filter goed werkt niks van! :-) Hieronder een schermafdruk. Links zonder filter rechts met filter voor het idee wat er wordt weggefilterd.

Weerslag: elke dag beter weer!

Clutterzee


Rotaties in de buien

zaterdag 26 april 2014

Het is Koningsdag en we hebben een kado! We hebben ons verwachtingsmodel voor de komende 3 uur verder verbeterd. Met name rotaties in buien (regen wat aan het ronddraaien is) signaleren we nu beter en zal dus in onze 3 uursverwachting rekening mee gehouden worden!

Weerslag: elke dag beter weer!

Rotatie 


Waar schijnt de zon vandaag en wat komt er aan?

donderdag 24 april 2014

Regen is leuk maar zon is nog leuker! We hebben sinds vandaag een zonpagina. Hierop kun je exact zien waar de zon schijnt en waar het bewolkt is. Geel is: ZON! Grijs is: GEEN ZON!, simpeler kan het niet. En de pagina houdt rekening met zonsopkomst en zonsondergang. Kortom ideaal als je wilt weten waarom jij geen zon hebt of hoe lang je er nog op moet wachten!

Zon 


Navigeren op mobiel en tablet

woensdag 23 april 2014

Vanaf vandaag kun je ook op je mobiel en tablet navigeren over de beelden oost, west, noord of zuidwaarts. Je ziet in het klein navigatieknoppen. Als je erop drukt zal een grotere knop verschijnen en zal het beeld opschuiven in de gekozen richting.

Navigatie


Delen van een url

dinsdag 22 april 2014

We hebben een aanpassing gemaakt bij het delen van de url waar je naar kijkt. Stel je zoomt in op de kaart en schuif het beeld wat op en wilt het regenbeeld wat jij ziet exact delen met iemand anders? Hoe doe je dat dan? We hebben linksonderin nu de optie op een anker te klikken. Als je daarop klikt kan je de exacte url copieren, als je die deelt op je pagina of doorstuurt kan degene die het leest exact de locatie zien die jij ook ziet!

Share


Code geel is slechts code geel, geen weeralarm!

dinsdag 22 april 2014

Er werd gisteren een code geel waarschuwing van het KNMI uitgegeven. Code geel betekent let op als je iets buiten gaat doen. Echter de media wil het soms wel brengen alsof een code geel een weeralarm zou zijn. Dit is niet het geval. Het KNMI hanteert 4 niveaus: groen (niks aan de hand), geel (opletten bij activiteiten waar het weer een rol speelt), oranje (iedereen opletten) en rood (extreem gevaar, allemaal opletten).

Pas bij rood is sprake van een weeralarm, bij geel zitten we pas in het 2e niveau van de waarschuwingen. Alle waarschuwingen en kleuren op een rij kun je hier lezen.

Hopelijk schept dit duidelijkheid en hopelijk zal de media een code geel ook echt gaan brengen als een waarschuwing voor oplettendheid en niet suggereren dat het meer is dan dat.

Waarschuwingen 


Nieuwe weerwidget voor op je website

maandag 21 april 2014

We hebben een nieuwe weerwidget gemaakt waarmee je het landelijke weerbeeld in de vorm van een icoon op je eigen website kan kiezen. Bekijk de instelpagina en copieer de html code naar je eigen website!

Powered


Snel, sneller, snelst!

vrijdag 18 april 2014

Wij vinden het belangrijk dat de radarbeelden zo snel mogelijk op onze website getoond worden. In totaal hebben we 40 radarstations. Zodra we een station binnenkrijgen verwerken we die en stellen die beschikbaar op de website. De praktijk is dat de Nederlandse radarbeelden het snelste er zijn en daarna pas de Duitse en Engelse beelden beschikbaar zijn. We hebben enkele wijziigngen doorgevoerd vandaag waardoor deze beelden nu zo'n 30-40 seconde sneller op onze website staan. Aangezien wij elke seconde belangrijk vinden gaan we door met bedenken hoe we er nog meer tijd vanaf kunnen halen. Vergelijk de tijden waarop onze beelden beschikbaar komen met andere websites en je zult zien dat wij ons specialiseren in het actuele weer, altijd weer!

Weerslag: elke dag beter weer!


Android, iOS en WP8 app wordt gebouwd!

donderdag 17 april 2014

We krijgen sinds de start geregeld de vraag waar is jullie Android of iPhone/iPad app (en heel soms WP8 app). Uiteraard gaan die er komen, maar we vonden het belangrijker onze tijd in de kwaliteit van de beelden eerst te steken. Maar vandaag is de start van de bouw voor Weerslag op Android (telefoon en tablet), Weerslag op de iPhone, Weerslag op de iPad en Weerslag op Windows Phone 8 gestart.

We starten met de bouw van een app die met name de beelden en een weersverwachting toont. Deze verwachten we rond de zomer. Hierna willen we verder gaan met alerting in de app.

Kortom even geduld nog, wij hebben geen haast we willen vooral een stabiele app kunnen bieden die doet wat je ervan verwacht en onze top radarbeelden en andere weerbeelden aan je toont.


Eigen lokale neerslagradar op je website? Dat kan vanaf nu!

woensdag 16 april 2014

Vanaf vandaag kun je je eigen neerslagradar aanmaken voor een gebied naar keuze en deze aan je website toevoegen. Via deze pagina kun je de neerslagradar van een plaats instellen en de html code copieren naar je website. Het resultaat is ongeveer zoals hieronder, afhankelijk hoe je het instelt in dit voorbeeld De Bilt:
Debilt


Samsung Galaxy Tab breedbeeld regenradar

dinsdag 15 april 2014

Op de Samsung Galaxy Tabs en op andere tablets die de default browser van Android voorheen gebruikten kreeg je tot vandaag een half beeld van de neerslagradar. De oplossing tot nu toe was de Chrome browser onder Android installeren. Maar vanaf vandaag hoeft dat niet meer. We hebben een aanpassing gedaan waardoor je ook met de default browser onze site in breedbeeld kunt zien!


We delen hartjes uit

vrijdag 11 april 2014

Vanaf vandaag kun je hartjes aan je zelf uitdelen. Onderin elk beeld vind je naast de tekst een hartje. Als je daarop klikt is vanaf dat moment die pagina je homepage bij weerslag.nl. Stel je wilt met onze 3 uurs verwachting starten dan open je die pagina, drukt op het hartje en je zal voortaan altijd daarmee starten!

Elke dag beter weer!
Hartje 


Het effect van 40 regenradars!

donderdag 10 april 2014

Gisteren 9 april was het verschil tussen onze radar en die van het KNMI/Buienradar/Weeronline/Weerplaza mooi te zien. Er viel lichte regen in de plaats Groningen. De Nederlandse regenradars vingen deze neerslagsignalen niet op omdat de 2 weerradars die Nederland heeft te ver van Groningen staan. De ene staat in Den Helder en de andere bij het KNMI in de Bilt. Aangezien een regenradar in een hoek omhoog kijkt kijken deze radars nabij Groningen op grote hoogte en daardoor zien ze lichte regen die lager hangt niet. Dit effect van het niet meten van regen komt ook geregeld voor in het andere puntje van Nederland te weten Limburg en kan ook in andere oostelijke provincies voorkomen.

Best vervelend als je daar woont en je kan niet op de radar vertrouwen. Wij werken ook met de 2 Nederlandse radars maar plakken daar nog eens 38 andere radars bij. Onder andere 6 weerradars die bij de Nederlands-Duitse grens staan. Het effect hiervan was in de middag van 10 april mooi te zien. In de schermafdruk hieronder zie je de beelden van 17:00 van het KNMI (plaatje rechtsboven) en ons radarbeeld (plaatje rechtsonder). Links zie je een schermafdruk van de webcam in het centrum van Groningen. Onze Duitse regenradars registreren feilloos de regen die valt in Groningen terwijl de KNMI radar deze regen niet waarneemt.

Kortom onze slogan geldt wederom: "Elke dag beter weer!" (zelfs als het regent....).

Radar 1700 

Ondersteuning tablets en mobiel

woensdag 9 april 2014

We hebben een stuk van de site herschreven waardoor met name op tablets en mobiele telefoons de site een stuk vlotter werkt. We zijn erachter gekomen dat een stuk waarmee je onze site kon delen op Facebook en Twitter ervoor zorgde dat de boel vertraagd werd. Dit is nu anders opgezet. Tevens draait onze radarsite nu ook op andere speciale formaat browsers zoals in bepaalde auto's.

Auto

 

Gratis radar op je website

dinsdag 8 april 2014

Vanaf vandaag kun je diverse soorten radars in diverse formaten op je eigen website zetten. De komende tijd voegen we hier nieuwe dingen aan toe. Mis je een bepaald formaat of beeld laat het ons weten!


Oud-oprichters Buienradar beginnen nieuwe weersite Weerslag.nl

maandag 07 april 2014

ARNHEM - De bedenkers van Buienradar.nl zijn een nieuwe weerwebsite begonnen. Onder de naam Weerslag.nl beginnen ze, 3 jaar na de verkoop van Buienradar aan RTL, een nieuwe Nederlandse weersite.

"We hebben met RTL afgesproken 3 jaar lang niets te doen op de Nederlandse markt. In die periode zijn we met name druk geweest met onze Duitse en Engelse websites maar nu vinden we het weer tijd voor wat nieuws" zegt Edwin Rijkaart 1 van de oprichters van Buienradar en Weerslag. Weerslag.nl is net als Buienradar een actuele weersite met de nadruk op neerslag. 

Het actuele weer in hoogresolutie
"We zijn de afgelopen 3 jaar volop blijven ontwikkelen op weergebied. Weliswaar in Duitsland en Engeland maar daar valt dezelfde regen als in Nederland. In Nederland staan 2 radars. Net over de grenzen staan er nog veel meer. Met in totaal 40 radars maken we een nieuw neerslagbeeld. Het resultaat is een scherpere radar met een groter bereik die we vaker kunnen laten updaten. Daarbij maken we tevens gebruik van een nieuwe vorm van neerslag detectie via een weersatelliet. Al deze bronnen bij elkaar vormen een beter beeld" aldus Rijkaart.

Hetzelfde maar dan anders
Dat Weerslag deels lijkt op Buienradar vindt Rijkaart niet zo'n probleem. "Al die weersites lijken op elkaar. Ik neem aan dat als het regent bij Utrecht alle weerbedrijven dat laten zien. Harde kleuren zoals rood staan voor intense neerslag. Dat doet iedereen. De iPhone 1 belt net zo fijn als de iPhone 5. Alleen is het laatste type scherper, beter en mooier. Zo is dat bij ons ook. Door radar, satelliet en slimme filters met elkaar te combineren krijg je een beter product.

Nieuwe ontwikkelingen
Ontwikkelingen op het gebied van het weer staan niet stil. De techniek wordt steeds sneller en beter. "Onze organisatie blijft klein en compact. Wij kunnen daardoor heel snel reageren op nieuwe ontwikkelingen. Waar nodig programmeren wij gewoon door op onze vrije zaterdagavond om iets nieuws te bouwen. Er komen steeds meer slimme satellieten. Het verwerken van deze data kost veel tijd maar het verbetert de neerslagverwachting enorm. Het klimaat verandert. Dat zien wij ook om ons heen. Vroeger updaten de radar ieder kwartier. Dat werd iedere 5 minuten maar inmiddels hebben we een proefopstelling live staan op Weerslag met neerslagbeelden per minuut" zegt Rijkaart.

http://www.weerslag.nl


Weerslag.nl start in testfase

dinsdag 01 april 2014

 

Vandaag zijn we met weerslag.nl in testfase gestart.  Al 10 jaar zijn wij met ons bedrijf The Meteo Company actief op de Nederlandse weermarkt. Onder andere hebben wij in het verleden buienradar.nl opgericht. Buienradar hebben we in 2011 overgedragen aan RTL en na 3 jaar ons te hebben gericht op het actuele weer in het buitenland en diverse weerprodukten te hebben gemaakt gaan we nu ook weer in Nederland starten. Maar dan wel met een vernieuwend weerconcept: actueel weer en dan wel in breedbeeld!

Je zult bij ons de meest actuele neerslag en satellietbeelden vinden en we bieden alles in breedbeeld over Nederland, Belgie, Duitsland en Engeland aan. Kortom je ziet perfect wat er in ons land aan buien hangt en wat er vanuit Duitsland of Engeland aankomt. Dat komt omdat wij in plaats van de 2 Nederlandse radarstations maar liefst 40 radarstations gebruiken. Met name de grensprovincies (en dat zijn de meeste) profiteren hiervan omdat de 2 Nederlandse radarstations dit gebied minder goed kunnen zien. De Duitse en Engelse radarstations die wij gebruiken staan dichter bij de grens en meten daardoor beter de neerslag in die provincies.

De komende dagen gaan we langzaam punten verbeteren waarna het plan is komende maandag definitief live te gaan voor het brede publiek. Opmerkingen zijn altijd welkom!

 

Logo