Neerslag in aanpassen

volgende
mm per uur

Weerslag mededeling

Hoe is de actuele radar in Europa? Europa in breedbeeld!
Zonbeelden? De actuele zonbeelden van Europa!

Webcams dichtbij

regen

zon & wolken

Radar Europa

Delen

Weerfoto's

#luiten, #klmopen, #weerslag, #rotterdam, #holland, #weerslag,

Europese buienradar

Hieronder ons originele persbericht rondom het definitief maken van onze Europese radarbeelden.

Deze week zullen we met aanvullende aankondigingen komen rondom onze verdere radardiensten, die we begin april lanceren.


Weerslag.nl ziet buien in verbrede Europese radar

Het was al mogelijk om in Nederland buien via de "buienradar" te bekijken. De oorspronkelijke bedenkers van deze radar en oprichters van Weerslag.nl komen nu met een innovatie op de Europese regenradar. Via de website Weerslag.nl is exact te volgen waar het in Europa nu regent en onweert. Ideaal op vakantie of zakenreis.

Een steekproef onder gebruikers van populaire weersites en weerapps gaf aan dat er behoefte is aan radardata uit het buitenland. Op zakenreis of vakantie is het lastig de juiste radar data te vinden. Stefan Rijkaart van Weerslag.nl hierover: "Met het vrijgeven van steeds meer weerdata en de inkoop van data die we al doen willen we hierop inspelen door een groot Europees radarbeeld te maken. We zijn in 2014 ermee begonnen en hebben begin 2015 de eerste resultaten als test op de site gezet. Het combineren van zoveel radarstations, satellietdata, weerstations, bliksemstations en filters vergt nogal wat verwerkingskracht. Rijkaart hierover: "Het is alles bij elkaar een aardige klus geworden alle datastromen parallel aan elkaar te krijgen en te combineren. Daarbij komt dat het op papier wel kan kloppen maar het blijft weerdata, welke kan afwijken."

In de meteorologie is big-data een belangrijk onderwerp, maar voor dit project was vooral het terugrekenen van alle data naar de juiste GPS locatie van belang. Het gebied is omvangrijk en strekt van het noorden van Finland tot het zuiden van Italië en van het westen van Ierland tot westen van Rusland.

De volgende innovatie op deze Europese beelden is ook al bedacht, zo wordt binnenkort een 3 uur verwachting afgemaakt, zal de resolutie van de beelden nog hoger gaan worden en gaat de frequentie voor bepaalde gebieden verder omhoog. Tevens wordt gewerkt aan een wereldwijde radar die binnenkort wordt vrijgegeven. Rijkaart: "wat dat betreft zijn we nooit klaar en zullen we met Weerslag.nl en onze andere internationale weersites de gevestigde orde van weerbedrijven blijven uitdagen. Actueel weer kan altijd actueler en scherper."

Bekijk de nieuwe Europese radarbeelden via http://weerslag.nl/radareuropabliksem

Originele ANP persbericht